AUKCIJA

KAKVA PRILIKA ZA KOLEKCIONARE: Legendarni komičar Rowan Atkinson prodaje Mercedes 500E i Lanciju Themu 8.32!

 I Lancia i Mercedes bit će ponuđeni bez rezervacijske cijene, a kolika će biti završna cijena saznat ćemo 24. veljače kada će se potencijalni kupci međusobno nadmetati.
 Silverstone Auctions

Legendarni britanski komičar Rowan Atkinson veliki je ljubitelj automobila, a u svojoj kolekciji ima impresivne modele od kojih se svakako najviše ističe McLaren F1. Ipak, ovih dana odlučio je na nadolazećoj aukciji ponuditi dva impresivna primjerka: Mercedes-Benz 500E i Lanciju Themu 8.32 iz 1989. godine. Aukcija će se održati u sklopu događanja Race Retro Classic Sale, a za prodaju je zadužena poznata aukcijska kuća Silverstone Auctions.

Foto: Silverstone Auctions

Spomenuti Mercedes nalazi se u odličnom stanju, a ispod poklopca skriva 5,0-litreni V8 motor od 326 KS. Unatoč masi od 1700 kg, do stotke stiže za manje od 6 sekundi. U razdoblju od 1993. godine kada je "započeo svoj životni put" do danas prešao je tek nešto više od 80 tisuća kilometara. Iz aukcijske kuće navode kako je riječ o najočuvanijem primjerku koji se može naći na tržištu...

Druga limuzina koju će Atkinson ponuditi kupcima nekima će možda biti još i zanimljivija. Riječ je o Lanciji Themi 8.32 iz 1989. godine. Automobil kojeg pogoni V8 motor iz Ferrarija 328 kao nov se prodavao po cijeni od 40 tisuća funti.

Silverstone Auctions

Ubrzanje do stotke traje manje od 7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 240 km/h. Britanski komičar u ovom je automobilu uživao posljednjih sedam godina koliko je upisan kao vlasnik. U tom razdoblju potrošio je čak 20 tisuća funti na održavanje i poboljšanja na automobilu. Dakle, ovaj automobil zbog svog stanja predstavlja odličnu priliku za sve kolekcionare. I Lancia i Mercedes bit će ponuđeni bez rezervacijske cijene, a kolika će biti završna cijena saznat ćemo 24. veljače kada će se potencijalni kupci međusobno nadmetati. U našoj anketi odgovorite koji biste vi uzeli doma?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:05