BRUTALNI SUBARU

Ken Blockov Subaru WRX STi s kojim je preskočio rekordnih 52 metra ide na prodaju

Automobil u kojem je Ken Block osvojio nacionalno prvenstvo u rallyju i postavio rekord
Subaru WRX STi

Nekolicina automobila za utrke vozi se s jednakom žestinom kao što se voze automobili za rally, ali ovaj je stvarno i u toj kategoriji poseban. Subaru WRX STi iz 2002. godine kojeg je koristio Ken Block u svom uspješnom pokušaju obaranja rekorda u najduljem skoku s automobilom.

Automobil je prerađen da izgleda kao model iz 2006. godine i pregledan u Vermont SportsCaru. Ekipa iz Vermont SportsCara je zaslužna za Subaru Rally Team USA trkaći automobil kojeg vozi Travis Pastrana. Kao takav nije samo kaskaderski automobil nego i natjecateljski.

Baš to je automobil u kojem je Ken Block osvojio nacionalno prvenstvo u rallyju. Puno prije nego što je postao zvijezda Block je u ovom WRX-u osvojio Rally America Rally 100 Acre Woods. Prema Wall Street Motorsportu, web stranici za online aukcije vezane uz motorsport na kojoj se automobil i prodaje, automobil će prije prodaje biti servisiran.

Servis bi trebao uključivati sve od zamjene ulja pa do novog spremnika za gorivo (stari ima rupu na sebi). Provizija koju bi trebao dobiti Wall Street Motorsport bit će donirana u humanitarne svrhe, a aukcija će biti završena 3. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:32