RESTOMOD

Kimera EVO37 moderna je interpretacija kultne Lancije 037 s 505 KS iza leđa vozača i suvozača

Fantastični coupe pokreće 2,1-litreni četverocilindraš, baš kao i originalni 037 s turbom i mehaničkim kompresorom
Kimera EVO37 Restomod
 Kimera

Talijanska tvrtka Kimera Automobili predstavila je EVO37, ili modernu interpretaciju Lancije 037 koja zadržava izgled kultnog reli automobila te ga kombinira s modernim tehnologijama.

Kimeru EVO37 pokreće 2,1-litreni četverocilindraš smješten uzdužno središnje koji proizvodi Italtecnica, baš kao i originalni 037.

Međutim, ovaj je motor redizajniran pod paskom Claudia Lombardija, koji je bio odgovoran za izgradnju motora originalnih reli automobila. Na motor su dodani i Volumex mehanički kompresor i turbopunjač (kao kod Lancije Delte S4 koja je u reliju naslijedila 037) postiže preko 500 KS i 550 Nm okretnog momenta, koji se ručnim mjenjačem šalju na stražnje kotače. Fantazija!

image
Kimera EVO37 Restomod
Kimera

Ovjes je djelo specijalista iz Ohlinsa dok kočnice potpisuje Brembo, a kotači su sada od 19 cola. Izvorna Lancia 037 imala je karoseriju izrađenu od stakloplastike, što je kod kreacije iz Kimere zamijenjeno još lakšim dijelovima od karbonskih vlakana.

image
Kimera EVO37 Restomod
Kimera

Iako nije objavljena brojka težina, očekuje se da će iznositi oko 1000 kg. U kombinaciji s gore spomenutim brojkama konjskih snaga i okretnog momenta, nema sumnje da će Kimera EVO37 biti vrlo, vrlo brza.

image
Kimera EVO37 Restomod
Kimera

Vanjski izgled automobila zadržao je isti originalni oblik Lancie 037, ali sadrži neke moderne dijelove, uključujući prednja i zadnja svjetla. Auto izgleda posebno upečatljivo u crvenoj boji, ali iz Kimere javljaju kako će kupcima biti dostupno više boja.

image
Kimera EVO37 Restomod
Kimera

Kimera planira izgraditi samo 37 primjeraka po cijeni od 480.000 eura po primjerku, a javnost će imati priliku upoznati ovu famoznu kreaciju EVO37 na predstojećem Goodwood Festivalu brzine, dok će isporuke za zainteresirane krenuti od rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:54