KINESKI NOVITET

KINESKI MJEŠANAC EUROPSKIH PREMIUM SUV-ova: Zotye T900 besramna je kopija Range Rovera i Audija Q7, a prodavat će se za samo 21 tisuću eura!

 
 CarNewsChina.com

Dizajneri kineskih automobila često inspiraciju traže u poznatim europskim modelima, a nerijetko se i "previše zaigraju" pa krajnji proizvod izgleda kao čista kopija. A upravo je to slučaj s modelom Zotye T900, ali ovaj put dizajner(i) su se poslužili izgledom nekoliko poznatih modela. Već samim pogledom na sliku jasno je kako izgledom podsjeća na novi Range Rover Sport. Nije to ništa čudno za ovu kompaniju koja je prije nekoliko godina pokušala kopirati i Porsche Macan.

Foto: CarNewsChina.com

Ipak, ovaj put su otišli i korak dalje. Prednji dio s masivnom maskom i LED svjetlima većinu će podsjetiti na izgled novog Audija Q7. Nadalje, u unutrašnjosti se ističe digitalni kokpit povezan s centralnim zaslonom. Takvo što smo već vidjeli, zar ne? Naravno, u Mercedesovim modelima. Odsječeni upravljač podsjeća na onaj iz Porsche Macana, dok u središnjem grebenu stoji okrugli prekidač koji vjerojatno služi za odabir brzina (isto kao i u Range Roveru).

Ispod poklopca se ipak ne nalazi snažni turbodizelaš ili turbobenzinac kao u modelima koje se kopiralo, već je za pogon 2,0-litreni benzinac od 230 KS i 350 Nm okretnog momenta. Snaga se pritom prenosi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Ipak, jedna dobra strana ovog "kineskog mješanca europskih premium SUV-ova" je njegova cijena. U Kini naime kreće u prodaju za nekoliko mjeseci, a početna cijena iznosi tek 21 tisuću eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:40