FERRARIJU NI TRAGA!

KOJI SU SUPERAUTOMOBILI NAJPOŽELJNIJI NA SVIJETU PREMA TRAŽILICI GOOGLE? Prvih pet dolazi iz velikog njemačkog koncerna!

 

Kada je nešto super, naravno da je poželjno. Tako je i sa superautomobilima. No i među njima ima popularnijih od ostalih. Prema rezultatima tražilice Google, na svjetskoj razini prvih pet mjesta zauzimaju redom modeli VW Grupe, no valja imati na umu kako su Nijemci vlasnici i Audija i Lamborghinija i Bugattija.

Prema vrlo intrigantnoj listi Veygo.coma upravo modeli te tri marke su najpretraživaniji među superautima. Modeli poput McLarena 675LT, Forda GT, Porschea 911 ili Ferrarija 458 nisu u top pet najpretraživanijih na svijetu, a peto mjesto drži ekskluzivni maloserijski Lamborghini Veneno.

Na četvrtom se mjestu zatekao Lamborghini Aventador, dok su pri samom vrhu, na trećem i drugom mjestu ove liste brutalne jurilice Bugatti Veyron te Bugatti Chiron. Dosta iznenađujuće, Audi R8 je najpretraživaniji superautomobil na Google tražilici na svijetu!

Izniman je to automobil sjajnih performansi i još boljeg izgleda koji usto mnogi smatraju najboljim svakodnevnim superautomobilom na tržištu. No, je li Audi A8 doista najpoželjniji superautomobil na svijetu? Poželjniji od primjerice od LaFerrarija? Ili Koenigsegga?

Za odgovor na to pitanje treba razumjeti metodologiju Googleovog popisa. Ona se ne temelji na izravnim povratnim informacijama tipa ankete, obuhvaća cijeli svijet, a uključuje do 10 godina stare automobile. Pritom koristi alat za ključne riječi Ahrefs.coma i prema tome je Audi R8 najtraženiji superautomobil na Googleu i to u čak 95 od 169 zemalja svijeta a jedna od njih je i Hrvatska. Evo i grafike…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:32