ORIGINALNI PRIMJERAK

KOLEKCIONARI AMERIČKIH KLASIKA U EKSTAZI Policija prevarantu zaplijenila više od 100 auta koji idu na dražbu, među njima i Trans Am Burta Reynoldsa!

 
 usmarshals.gov

Zanimljiva aukcija održat će se ove subote u SAD-u, a iza nje stoje Američki maršali koji će ponuditi dosad najveću kolekciju automobila koju su ikad zaplijenili više od stotinu automobila!

Među zaplijenjenim modelima je i originalni Pontiac Trans Am iz 1978. godine kojeg je vozio upravo Burt Reynolds kao podsjetnik na svoj film „Smokey i Bandit”.

Osim ovog kultnog modela, u kolekciji se nalazi niz Ford Mustanga iz 60-ih godina, Chevroleta Camara različitih generacija, nekoliko Hummera, Chevy Thriftmaster 3100 iz 1951. godine, Plymouth Special Delux iz 1941. godine te još niz drugih, budući da će ukupno biti ponuđeno čak 149 automobila.

Zašto su zaplijenjeni? Sve je krenulo kada je bivši mehaničar koji je se specijalizirao za popravke Jaguara i Land Rovera odlučio okušati u svijetu financija. Osnovao je kompaniju DC Solar i ubrzo oko sebe okupio ljude spremne za ulaganje.

Na kraju se ispostavilo kako sve jedna velika prevara, odnosno poslovali su po "Ponzijevoj shemi" i na taj način došli do stotina milijuna dolara.

Naravno, cijeloj priči sada je došao kraj, a primjerke iz kolekcije razgrabit će kolekcionari.

usmarshals.gov

Jasno je kako je upravo Reynoldsov Pontiac Trans Am najzanimljiviji primjerak. Automobil pritom ima školjkasta sjedala, dorađen ovjes i Bandit Run logotipe na staklima.

Da stvar bude bolja, na brojčaniku stoji tek 3,394 milja (5,462 km), a automobil ne zahtijeva nikakva ulaganja (na kraju krajeva, vozio ga je bivši mehaničar koji ga je sigurno držao u najbolje redu).

Potencijalni kupci već se sada mogu nadmetati za ovaj model, a trenutna najviša ponuda iznosi 55 tisuća dolara. Sigurni smo kako će do subote kada je aukcija zakazana ona dodatno porasti...

Izvor: usmarshals.gov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:24