NEMA OZLIJEĐENIH

Krš i lom na probnoj vožnji: Mehaničar se 22 milijuna kuna vrijednim Ferrarijem zabio u drvo!

Izrađeno je samo 400 primjeraka te je riječ o vrlo ekskluzivnom klasiku i modelu koji nosi ime osnivača marke

Razbijeni Ferrari Enzo

 FerrariOwnersClubNL facebook

Ferrari Enzo, model nazvan po osnivaču tvrtke, jedan je od najpoznatijih i najprestižnijih modela marke ikad izašao iz pogona u Maranellu.

Nažalost, jučer se u Nizozemskoj, navodno tijekom probne vožnje, sudario jedan crveni primjerak. Iako nisu prijavljene ozbiljne ozljede, nasljednik kultnih Ferrarija F40 i F50 pretrpio je ozbiljna oštećenja na obje strane i čini se da će provesti dosta vremena u radionici na popravcima prije nego što se vrati na cestu.

Incident se dogodio u utorak ujutro u 11.30 sati u nizozemskoj regiji Baarn, poznatoj i pod imenom Amsterdamsestraatweg. Svjedok je vidio Ferrari koji vozi velikom brzinom sve do trenutka kad je vozač izgubio kontrolu, počeo se okretati po cesti i zabio u drvo.

Posljedice su dva "otkinuta" kotača sa suvozačeve strane, jako oštećen ovjes, nekoliko napuklih panela karoserije i oštećena podnica. Svi zračni jastuci su aktivirani, ali čini se da monokok od karbonskih vlakana i središnje postavljen V12 nisu oštećeni.

Prema lokalnoj novinskoj agenciji ad.nl, fotograf koji se zatekao na licu mjesta vidio je u Enzu zaposlenika lokalnog salona ekskluzivnih automobila Kroymans Ferrari, što ukazuje da se nesreća možda dogodila tijekom probne vožnje. Drugi izvori tvrde da je automobil vozio mehaničar nakon servisa, ali još ništa nije potvrđeno jer je glasnogovornik Kroymans Ferrarija odbio komentirati incident.

Ime trgovca bilo je vidljivo i na registarskim pločicama koje su skinute prije utovara superautomobila na kamion za vuču.

Enzo je jedan od najpoznatijih Ferrarija, s tek 400 proizvedenih primjeraka između 2002. i 2004. godine i sada dvadeset godina nakon početka proizvodnje sve je manje Enza jer ih je nekoliko već razbijeno u sudarima.

Vrijednost talijanskog superautomobila stalno raste s primjercima prodanim između 2 i 3 milijuna eura na nedavnim dražbama. Zbog toga se ovaj Enzo isplati popravljati unatoč ultravisokom računu za popravak što će, naravno, učiniti osiguravajuću tvrtku sve samo ne sretnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:16