MODIFICIRAN NA ZAHTJEV VLASNIKA

KULTNI JAGUAR E-TYPE s ugrađenim LED svjetlima i Bluetoothom - odličan projekt ili svetogrđe?

 

Jaguar E-Type jedan je od najcjenjenijih klasika, a u današnje vrijeme ovaj model na aukcijama postiže ogromne cifre, pogotovo primjerci koji su dobrom stanju. A ovaj primjerak je u boljem stanju nego kada je izašao iz tvornice! Naime, vlasnik se odlučio na nesvakidašnji potez - od svog restauratora je zatražio da u njegov E-Type Series 3 2+2 doradi s modernim elementima.

Foto: e-typeuk.com

Cilj je bio zadržati klasični izgled, no s druge strane poboljšati vozne karakteristike. Tako je ugrađen aluminijski poklopac motora kako bi se uštedjelo na težini, a tu su i novi 16-inčni naplaci koji su ugrađeni kako bi mogli biti upareni s modernim Michelin Primacy gumama.

e-typeuk.com

Unutrašnjost je iznova tapecirana u Oxblood crvenu kožu, dok je glazbeni sustav ostao originalan. Ipak, nadodana je Bluetooth funkcija...

e-typeuk.com

Klasične žarulje zamijenjene su LED tehnologijom kako bi vidljivost bila bolja. Vlasnik je odlučio poboljšati sustav hlađenja motora, a tu je i novi ispušni sustav za prodorniji zvuk.

e-typeuk.com

Nas zanima što vi kažete na ovaj svojevrsni "restomod" u kojem je vlasnik odlučio svoj model urediti modernim elementima. Palac gore ili dolje?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:49