KRŠ I LOM

Kupio Ford GT za 5 milijuna kuna pa ga odmah slupao: ‘Ne znam voziti aute s ručnim mjenjačem!‘

Prema policijskom izvješću, vozač je rekao da nije bio upoznat s vožnjom automobila s ručnim mjenjačem

Screenshot incidenta

 Facebook Screenshot

Prva generacija Forda GT bila je relativno pristupačna kad je bila nova, između 2005. do 2006. godine prodavao se za oko 150.000 dolara (1 milijun kuna), a Heritage edition pake bio je poseban dodatak.

No ove godine vrijednost rabljenih automobila je značajno porasla posebno onih egzotičnih i rijetkih, što ovu priču čini još bolnijom, iako su, na sreću, ozlijede samo financijske prirode.

John Peddie, vlasnik jednog takvog posebnog sportskog auta iz radionice Forda, na Facebooku je podijelio fotografiju plavo narančastog Forda GT u Gulf livreji koja je bila standardna za Heritage model, no ono što zaista zapada u oči je velika šteta na prednjem dijelu, koja je navodno rezultat sudara s palmom uz cestu.

Objava na Facebooku ne daje kontekst, ali Road & Track navodi da je vozač bio vlasnik automobila, 50-godišnjak koji je Ford GT nedavno kupio za 704.000 dolara (5 milijuna kuna).

Šteta je nastala zbog gubitka kontrole uzrokovane promjene brzine, a prema policijskom izvješću, vozač je rekao da do sudara nije bio potpuno upoznat s vožnjom automobila s ručnim mjenjačem. Zabio se u stablo dok je izlazio iz svog dvorišta, a zatim se odvezao nazad gdje je pozvao policiju.

No ovo nije sve. Ford navodno nije bio registriran, što znači da nije bio ni osiguran. Još gore od svega je da vozač nije imao ni vozačku dozvolu. Što se tiče svega toga, dobio je kaznu zbog upravljanja vozila bez vozačke dozvole, a zbog nedostatka registracije i osiguranja dobio je samo opomenu.

Ford je između 2005. i 2006. proizveo ukupno 4038 primjeraka GT, jedine dvije godine u kojima je prva generacija proizvedena. Od tog broja, samo 346 je dobilo Heritage paket. Dakle, čista egzotika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:06