ZANIMLJIVA SITUACIJA

KUPIO RABLJENU TESLU MODEL S SA AUTOPILOTOM pa se neugodno iznenadio kada su mu iz kompanije daljinski isključili funkciju! Evo o čemu je riječ...

 
 Tesla Motors

Kada je gospodin Alec kupio rabljenu Teslu Model S, jedna od usluga kojoj se posebno radovao bio je dobro poznati autopilot. Ipak, nakon što je krenuo voziti, shvatio je da je sustav – uklonjen.

O čemu je riječ? Prema priči koju prenosi Jalopnik, u Tesli tvrdi da novi vlasnik Tesle nije platio spomenutu uslugu, pa zbog toga nema pravo na korištenje iste.

Ipak, kada je automobil završio na tržištu rabljenih, kuća zadužena za prodaju reklamirala je i autopilot kao dio ponude.

Tu se stvari kompliciraju. Naime, kod modela koji putem „cloud” povezivanja dobivaju nadogradnje, proizvođač može kontrolirati koje usluge će „pustiti”, a koje ne.

To se dogodilo i sa ovom Teslom – prilikom početka prodaje u salonu inženjeri iz Tesle provjerili su automobil i zatim je putem clouda isključena opcija auto pilota.

Kada je Alec pokupio auto i shvatio da nema spomenutu uslugu, kontakriao je Teslu i dobio zanimljiv odgovor: „Tesla je nedavno identificirala slučajeve gdje su kupci pogreškom dobili verzije programa Autopilota kojeg nisu plaćali.

Od tada je izvršena revizija radi ispravljanja ovih slučajeva. Vaše vozilo je jedno od vozila koje je pogrešno konfigurirano za autopilot.

Ponovno smo se osvrnuli na povijest vaših kupovina i nažalost vožnja s autopilotom nije značajka koju ste platili. Ispričavamo se zbog zbrke.

Ako ste i dalje zainteresirani za posjedovanje tih dodatnih mogućnosti, možemo započeti postupak kupnje nadogradnje."

Tesla Motors

Dakle, bivši je vlasnik greškom kompanije dobio autopilot bez da ga je platio, a kompanija je grešku ispravila baš kada je novi vlasnik, Alec, nabavio automobil.

Ispriku je dobio, ali ako želi autopilot morat će isti i platiti. Budući da je kupio automobil u salonu rabljenih i to u SAD-u, sigurni smo kako će uz dobrog odvjetnika dobiti autopilot kojeg će keširati auto kuća koja je reklamirala isti kao dodatnu opremu automobila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:26