A NI NE VOZI

Kvartovski dobri duh: 89-godišnja umirovljenica dala 35.000 kuna za popravak rupa na cesti

Neki od stanovnika Newcastlea rekli su da moraju voziti po pločniku na Wyncote Courtu kako bi izbjegli kratere široke i do metar

Elizabeth Williams

 SWNS/Profimedia

Elizabeth Williams, 89-godišnja umirovljenica iz Velike Britanije postala je lokalna junakinja nakon što je iz svog džepa izdvojila više od 4000 funti (35.800 kuna) za popravak cesti, nakon što joj je dojadio nerad Kingston Property Servicesa, tvrtke odgovorne za održavanje ceste, piše Daily Mail.

Neki od stanovnika Newcastlea rekli su da moraju voziti po pločniku na Wyncote Courtu kako bi izbjegli kratere široke i do jedan metar. Sve ovo dovelo je i do bojazni da će se netko ozlijediti, što je potaknulo Elizabeth da nešto poduzme.

Ona je rekla: "Sada se osjećam sjajno, ali bilo je užasno - bila sam jako ljuta. Rupe su bile apsolutno strašne".

image

Elizabeth Williams

SWNS/Profimedia

"Samo sam htjela nešto učiniti po tom pitanju. Pomislila sam: Učinit ću to. Bit će to poklon mojim susjedima, koji su jako dragi, i našem imanju. Ljuta sam na Kingston, čija je dužnost bila to popraviti. To je sramota - bijesna sam na njih najmanje četiri godine".

Elizabeth kaže da su ona i drugi mještani slali e-mailove, telefonirali i pisali pisma ogromnoj kompaniji. Kaže da je zadnja kap koja je prolila čašu bila kada joj je menadžer te kompanije u siječnju rekao da ne mogu dobiti izvođača da obavi posao. Tvrdi da je tada na sebe preuzela zadatak traženja izvođača, i da je osigurala tri ponude u tjedan dana.

"Godinama su radili sve manje i manje. Ljudi nisu htjeli voziti niz cestu. Bilo je neugodno i sve je izgledalo kao slijepa ulica. Bilo je sve iritantnije gledati automobile kako obilaze udarne rupe". Elizabeth kaže da nije tražila nikakav doprinos od zajednice, ali su se drugi stanovnici obvezali pomoći.

image

Elizabeth Williams

SWNS/Profimedia

Camilla Fox, 55-godišnja voditeljica filmskih lokacija, rekla je: "Elizabeth je bila vani na kiši rješavajući ovo, iako bi trebala uživati u mirovini. Jonathan Netts, 56-godišnji radnik na nekretnina rekao je: "Bilo je užasno - rupa je bilo koliko i ceste. Mogao sam čuti kako automobili udaraju o njih cijelo vrijeme".

image

Elizabeth Williams

SWNS/Profimedia

Carly Waller, direktorica Kingston Block Managementa, rekla je: "Kingston je menadžerski agent i odgovoran je za odobravanje izvođača radova za održavanje cesta u ovim prostorima. Veliki projekt potpune obnove svih cesta bio je u fazi planiranja. Došlo je do kašnjenja u dobivanju ponuda za ovaj posao zbog nedostupnosti izvođača i materijala, što je značilo da nismo mogli započeti radove onoliko brzo koliko smo željeli".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:29