DAILY DRIVER IZ SNOVA

LE MANS BOLID NA CESTAMA JAPANA: Ovaj vlasnik svakodnevno vozi svoj Porsche 962 od 630 KS koji je legaliziran za cestovnu upotrebu!

Vlasnik se u ovoj jurilici redovito vozi po cestama Japana. Njegov primjerak zapravo je jedan od samo dva Schuppan prototipa koji je legaliziran za upotrebu na prometnicama. Za pogon se brine 2,65-litreni twin-turbo motor sa preko 630 KS. Uz težinu od tek 850 kg, jasno je kako su performanse impresivne.
 Youtube screenshot

Porsche 962 trkaći je bolid koji je deibitirao 1984. godine na utrci 24 sata Daytone. Iste godine nastupio je i na kultnom Le Mansu. RIječ je o legendardnom bolidu koji je mnogima ostao u sjećanju. Među njima je i bogati kolekcionar iz Japana, gospodin Morio koji je od malih nogu pratio utrke izdržljivosti na kojima mu je ovaj Porsche i zapeo za oko. Danas 56-godišnji Morio vlasnik je ovog primjeraka sa slika i videa. Da stvar bude bolja, ovaj Porsche 962 poseban je po tome što je legalan za cestovnu upotrebu! Da, dobro ste pročitali. Vlasnik se u ovoj jurilici redovito vozi po cestama Japana. Njegov primjerak zapravo je jedan od samo dva Schuppan prototipa koji je legaliziran za upotrebu na prometnicama. Za pogon se brine 2,65-litreni twin-turbo motor sa preko 630 KS. Uz težinu od tek 850 kg, jasno je kako su performanse impresivne.

Foto: Drivetribe , Youtube screenshot

"Iako se čini prilično masivnim, zapravo je lako manevrirati po ulicama. Ipak, moram priznati da vožnja zna biti pomalo zastrašujuća, ali upravo mi se to i sviđa kod ovog cestovnog bolida", izjavio je Morio koji sa svojim Porscheom 962 redovito vozi po rodnom mjestu nekoliko sati sjeverno od Tokija. U odličnom videu tako možete vidjeti kako u ovom monstrumu posjećuje i lokalni supermarket:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:53