HALLOWEEN HORORI

Lede krv u žilama: Top 10 najstrašnijih automobila svih vremena od kojih nećete moći spavati

Tu je i automobil koji je svojom snagom i performansama ulijeva vozačima, ne strahopoštovanje, već strah u kosti
Hallowen automobili
 Barret Jackson, Maybach, Dimension Film, Mecum

Na ovoj prigodnoj Halloween listi našli su se neki automobila zbog svog zastrašujućeg izgleda, ako ih ugledate u retrovizoru ili parkirane na ulici, a neki od njih su filmski (anti)junaci na četiri kotača koji su ledili krv u žilama.

No, imamo i pobjednika deprecijacije, koji je za svog vlasnika koji ga je kupio novog po tom pitanju pravi horor, a tu su se našli i anti vozački sportski automobil kao i poneko dizajnersko čudovište te automobil koji je svojom snagom i performansama ulijeva vozačima, ne strahopoštovanje, već strah u kosti. Evo i naše liste...

image
Maybach Exelero
Maybach

Maybach Exelero

Crni Maybach Exelero izgleda tajanstveno i vrlo zlokobno. Rešetka je čisti Hannibal Lecter, dok farovi imaju pogled zlih namjera. Da Exelero ima posao, bio bi to psihotični ubojica. Riječ je o automobilu koji je izrađen u samo jednom primjerku u pogonima Maybacha.

Auto je predstavljen u svibnju 2005. u Berlinu, a zanimljivo, na šest metara dužine smještena su samo dva sjedala. Ispod poklopca je smješten Bi-turbo V12 motor od 700 KS, a automobil je kreiran kao unikatna moderna interpretacija legendarnog sportskog Maybach SW 38 iz 1930-ih. Ovo je jedan od užasnijih retro povrataka ikad...

image
Shelby Cobra 427 'super snake'
Barrett-Jackson

Shelby Cobra 427 Super Snake

Nadimak "Widowmaker" ne zarađujete se samo tako. Potrebni su velika vještina i apsolutna koncentracija da se ukroti AC Cobra, remek-djelo Carrolla Shelbyja. Ako je u pitanju Shelby Cobra 427 Super Snake, jedan od najdivljijih američkih sportskim automobil ikad, tada ova tvrdnja još više dolazi do izražaja.

Sa 7,0-litrenim V8 motorom s dva mehanička kompresora postizao je 800 konjskih snaga i to apsolutno bez ikakvih dodataka za kontrolu trakcije ili kočenja. Ovaj automobil iz 1966. po tim pitanjima svakom vozaču tjera strah u kosti. Napravljena su samo dva. Jedan je uništen, usmrtivši vozača.

Drugi je 2007. prodan za 5,5 milijuna dolara na aukciji Barrett-Jackson u Scottsdaleu u Arizoni. S obzirom na to da dugo za njega nismo čuli vjerojatno stoji u garaži. I bolje...

image
Plymouth Fury "Christine"
Mecum

Plymouth Fury "Christine"

Pogledajte ga samo: američka klasika iz 1950-ih. Zvuči sjajno: Route 66, lagana vožnja, kromirani dijelovi bljeskaju na suncu... Ali nije. To će posvjedočiti svatko tko je gledao film "Christine" nastalog prema noveli Stephen Kinga, velikog redatelja Johna Carpentera iz 1983. godine.

Plymouth Fury iz filma je jedan doista zastrašujući automobil. Prvo će vas zaposjest, a kad ga rastavite sam će se sastaviti, pronaći vas i ubiti. Christine je smrt na kotačima.

image
Hyundai Santa Fe
Hyundai

Hyundai Santa Fe Zombie Survival Machine

Ovaj je inače obiteljski SUV dizajniran za 'učinkovito uništavanje nemrtvih'. Povodom 10-godišnjice stripa "The Walking Dead" pokazan je 2013. na New York Comic Conu, godišnjoj konferenciji obožavatelja stripova, anima, mangi, videoigrica, cosplaya, igračaka i filmova.

Ovaj neuništivi Hyundai tako sadrži oštrice noža, automatski samostrel, prozore ožičene žilet žicom, tri strojnice, samurajski mač i aluminijski neprobojni oklop. Sve to trebalo bi biti dovoljno za preživjeti zombi apokalipsu. Dostupan kod vašeg lokalnog zastupnika Hyundaija s neograničenim jamstvom uključujući i na preživljavanje u borbi protiv živih mrtvaca.

image
Chevrolet Nova "Death Proof"
Dimension Films

Chevrolet Nova "Death Proof"

Bilo bi nepošteno iz ovog društva izostaviti Chevrolet Novu iz 1970. iz Tarantinovog filma Death Proof. Auto izgleda stvarno zastrašujuće.

Nova u filmu služi kao oružje poremećenog bivšeg kaskadera Stutman Mikea (Kurt Russel) koji se čini sjajnim momkom, ali koji sudarima ubija četiri mlade djevojke, koje on naravno, svaki put preživi. Mrtvačka glava na haubi tako nije samo ukras. Jezivo...

image
Renault Clio V6
Renault

Renault Clio V6

Originalni Renault Clio V6 mora se svrstati u red najstrašnijih automobila za vožnju. Auto je pravi lovac na nespremne vozače za njegov Halloween ples, naročito na mokrom. Koliko je opasan za vožnju osjetili su već novinari na prvim probnim vožnjama koji su se survali u provaliju. Šveđani, ako nas sjećanje ne vara.

Inače, model je zamišljen kao nasljednik kultnog Renaulta 5 Turbo, ali je za razliku od njegovog turbo 4-cilindraša dobio također središnje smješteni motor, ali 3.0 V6 od 225 KS. Za početak novog milenija, ovaj je automobil s teškim motorom iza prednjih sjedala i stražnjim pogonom nekima doista bio - previše.

image
Nissan Murano CrossCabrio
Nissan

Nissan Murano CrossCabriolet

Nissan Murano CrossCabriolet nije zastrašujuć tako da ga se bojite. Zastrašujuća je činjenica kako je netko ovako što pustio na cestu: SUV i kabriolet u jednom.

Toliku razinu pogrešnog ima malo koji automobil. Međutim, još je strašnije da su Range Rover Evoque Cabrio i VW T-Roc Cabrio nakon njega krenuli istim kvrgavim putem...

image
Peterbilt 281
Universal Pictures

Peterbilt 281

Što bi moglo biti zastrašujuće kod benzinske cisterne Peterbilt 281? Samo pitajte Davida Manna, kojeg je glumio Dennis Weaver u Spielbergovom filmu "Dvoboj" iz 1971. godine. Kad farovi kamiona postanu oči psihopate u naizgled bezrazložnom lovu na vozača u pustoši kalifornijske pustinje kreće akcija i na koncu drama...

image
VW Phaeton
Volkswagen

Volkswagen Phaeton

Horor priča o gubitku vrijednosti. Veliki bivši gazda Volkswagena Ferdinand Piëch pomislio je kako VW može ponuditi model u rangu Mercedesa S-klase.

Rečeno, učinjeno. Svijet je 2002. godine upoznao automobil luksuzne klase i veličine Phaeton koji se razmetao V10 TDI dizelašem te neviđenim W12 6,0-litrenim benzincem.

No luksuz i vrh tehnologije pod značkom "narodnog auta" strelovito je gubio cijenu, a premda je nov stajao i više od 100.000 eura, nakon tri godine gubio je gotovo 70 posto cijene, naravno, što skuplji, to je gubitak bio veći. Danas ih možete naći od 3000, 4000 eura prve generacije, a ako su 3.0 TDI, to uopće ne bi bila loša kupnja. S druge strane tko ga je kupio novog i još uvijek ga vozi po pitanju topljenja cijene sigurno ima noćne more.

image
Mercedes 600 Pullman

Mercedes 600 Pullman (W100)

Postoji nešto magično kod Mercedesa 600 Pullman. Ne može se poreći da je to elegantan i na jedinstven način lijep njemački stroj. No, zahvaljujući broju sumanutih diktatora i despota koji su se njime vozikali i odmahivali mnoštvu posebno u još ekskluzivnijoj verziji Landaulet, automobil je razvio određeni karakter. Recimo to ovako, vjerojatno zazirete od osoba kakve su rado birale njegovo stražnje sjedalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:32