nekretninski business

Luksuz do neba: Mercedes najavio gradnju prestižnog stambenog tornja u srcu Miamija

Neboder, visok 67 katova sadržavat će 791 stana i 61.000 četvornih metara poslovnog prostora

Mercedes stambeni toranj

 Mercedes

U srcu pulsirajućeg Miamija u SAD, Mercedes-Benz se priključuje elitnom klubu automobilskih giganta poput Porschea, Bentleya i Aston Martina koji su se bacili u građevinski business, predstavljajući vlastiti potpis na panorami grada i to izgradnjom luksuznog stambenog nebodera.

Ovaj potez simbolizira novi val inovacija u svijetu nekretnina, gdje se prestižni automobilski brendovi udružuju s razvojnim poduzećima s Floride kako bi oblikovali jedinstveni urbani pejzaž.

image

Mercedes stambeni toranj

Mercedes

Iza gradnje ovog monumentalnog projekta stoji kompanija JDS Development, a sadržavat će 791 stan različitih veličina, od studija do raskošnih trosobnih apartmana. Neboder, visok 67 katova, ne samo da će krasiti četvrt Brickell svojom impozantnom pojavom, već će nuditi i 61.000 četvornih metara poslovnog prostora, moderne zdravstvene i fitness sadržaje, 174 sobe luksuznog hotela te, naravno, prostrani parking.

Cjenovni raspon stanova varira od 550.000 dolara za kompaktne garsonijere do 4 milijuna dolara za prostrane trosobne stanove, dok su cijene penthousea još uvijek tajna, prema izvještajima Miami Heralda.

image

Mercedes stambeni toranj

Mercedes

Dizajn tornja, kreiran u suradnji s Mercedesovim timom za dizajn, odražava filozofiju "senzualne čistoće" koju brend primjenjuje u dizajnu svojih automobila, pretvarajući arhitektonski prostor u odraz tehničke sofisticiranosti i estetske privlačnosti. Srebrne, crne i bijele završne obrade direktno su inspirirane paletom boja Mercedesovih vozila, dodajući prostoru dodir ekskluzivnosti.

Eva Wiese, na čelu Mercedes-Benz Customer Solutions GmbH, ističe da ovaj projekt ne samo što simbolizira proširenje brenda na tržište nekretnina, već i utjelovljuje viziju novog urbanog života unutar zajednica koje odišu vibracijom i ekskluzivitetom Mercedes-Benz brenda.

image

Mercedes stambeni toranj

Mercedes

Stručnjaci za nekretnine poput Petera Zalewskog, osnivača Condo Vultures, vide veliku vrijednost u ovakvim projektima za automobilske proizvođače i razvojne kompanije. Osim što predstavljaju dodatni izvor prihoda, ovakvi projekti služe i kao efikasna reklama za brend.

Unatoč neobičnom odabiru lokacije u usporedbi s prethodnim automobilskim neboderima smještenim uz obalu ili Biscayne zaljev, Mercedes-Benzov toranj u urbanom okruženju Brickella ima za cilj transformaciju susjedstva u "urbanu oazu", obećavajući stanarima ne samo ekskluzivan smještaj, već i očaravajući pogled na Miami, Biscayne zaljev, Atlantski ocean i mnogo više.

S početkom useljavanja predviđenim za 2027. godinu, Mercedes-Benzov luksuzni toranj predstavlja budućnost urbanog življenja, gdje se elegancija i inovativnost susreću na nebeskim visinama Miamija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:27