TUNING

Manhartova verzija kultne Delte Integrale je kompaktni klasik vrijedan 130.000 eura

Poznati njemački tuner malo je ‘začinio‘ legendarnu Lanciju bez pretjerivanja s vizualnim nadogradnjama

Manhart Lancia Integrale 400

 Manhart

Manhart se poigrao s Deltom Integrale svojim prvim Lancia tuning projektom. Jednokratno modificirana Lancia Delta Integrale 16V ima prednosti povećane izlazne snage, poboljšanja ovjesa i kočnica, novog izgleda i ponovno tapecirane unutrašnjosti.

image

Manhart Lancia Integrale 400

Manhart

Počevši s vizualnim preuređenjem, Manhart je poštovao ikonski dizajn Delte usmjerene na performanse, ograničavajući promjene na novu mat zelenu nijansu u kombinaciji s crvenim i sivim naljepnicama. Tuner je zadržao Lancijine ambleme, dodajući "Manhart" i "Integrale 400" na vrata prtljažnika.

image

Manhart Lancia Integrale 400

Manhart

Zanimljivi detalji su novi 17-inčni alu-naplatci OZ Racinga, koji stvarno odgovaraju reli karakteru Integralea. Naravno, projekt nije mogao proći bez originalnog sportskog kompleta karoserije, kao ni podesivog stražnjeg spojlera u kombinaciji sa zatamnjenim stražnjim svjetlima i prednjim pokazivačima smjera.

image

Manhart Lancia Integrale 400

Manhart

Iznutra, Manhart je presvukao sjedala i kartice vrata mješavinom kože i Alcantare, dok je instrument ploča ostala netaknuta, sa starinskim mjeračima instrumenata i Sony kasetofonom.

Donatorsko vozilo registrirano je davne 1990. godine i na brojaču ima 57.500 km. Međutim, motor je obnovljen prije 1550 km uz niz izmjena. 2,0-litreni četverocilindrični agregat dobio je kovane klipove, klipnjače H-osovina, nove bregaste osovine, novu turbinu i Bosch pumpu za gorivo, što je snagu dovelo do impresivnih 375 KS (276 kW).

image

Manhart Lancia Integrale 400

Manhart

Ova snaga je na razini modernih "hot-hatcheva" i predstavlja značajno povećanje u odnosu na standardnih 200 KS (147 kW). Snaga se prenosi na sva četiri kotača preko ojačanog 5-stupanjskog ručnog mjenjača i originalnog sustava pogona na sva četiri kotača.

Nadogradnje šasije uključuju nove KW "gewinde" i veće kočnice na obje osovine, modernizirajući karakteristike upravljanja i dopuštajući vozaču da iskoristi svu ovu dodatnu snagu.

image

Manhart Lancia Integrale 400

Manhart

Cijena za Lanciu Deltu Integrale 16V Manhart 400 Limited 01/01 je 129.900 eura, što bi moglo zvučati previše za kompakt iz 90-ih - čak i onaj s toliko motosport naslijeđa. No to ostavljamo vama da prosudite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:06