TUNING

Mansory se dohvatio Astona Martina DBX. Stražnji kraj bi uplašio i James Bonda

Uz sve, Mansory je radio i ispod poklopca motora. 4,0-litreni V8 opremljen je novim setom turbopunjača, a također je podešen i ECU

Mansory Aston Martin DBX

 Mansory

DBX se pokazao iznimno važnim za Aston Martin, i samo je bilo pitanje vremena kada će ga se najpoznatije tuning kuće dohvatiti. Mansory je jedan od prvih, i očekivano, krajnji rezultat je apsolutno čudan u punom smislu te riječi.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

U početku, tretman je započeo stvaranjem širokog bodykita koji u potpunosti mijenja izgled DBX-a.

Navedeni komplet uključuje proširenja prednjih i stražnjih kotača, temeljito revidiranu prednju masku, proširene bočne pragove, poklopce retrovizora od karbonskih vlakana, remontirani stražnji kraj s krovnim spojlerom uz još jedno krilo postavljeno na stražnji poklopac. Tu je i difuzor od kovanih karbonskih vlakana.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

Na DBX su postavljeni i 24-inčni naplatci koji se zbog spuštenog ovjesa savršeno uklapaju u proširene lukove.

Na fotografijama vidimo primjerak u metalik crnoj boji s detaljima od zelene boje, iako će u ponudi biti različitih nijansi. Tretman se nastavlja i u unutrašnjosti gdje vidimo novu zelenu i crnu kožu na panelima vrata, podnim prostirkama, sjedalima, središnjoj konzoli, upravljaču i infotainment kontroleru.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

Uz to, Mansory je radio i ispod poklopca motora. 4,0-litreni V8 opremljen je novim setom turbopunjača, a također je podešen i ECU, čime je standardnih 550 KS i 700 Nm okretnog momenta poraslo na čak 800 KS i 1000 Nm.

U ponudi su i dva različita ispušna sustava, a sve nadogradnje omogućuju DBX-u sprint do 100 km/h za samo 3,8 sekundi i najveću brzinu od 325 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:23