FORMULA 1

McLaren Hamiltonu nudi 100 milijuna funti

Iz momčadi McLaren-Mercedesa spremaju se ponuditi svom vozaču Lewisu Hamiltonu (27), svjetskom prvaku u Formuli 1 iz 2008. godine, novi petogodišnji ugovor vrijedan čak 100 milijuna funti.

The Sun navodi kako je to 33-postotno povećanje plaće u odnosu na njegov aktualni petogodišnji ugovor vrijedan 75 milijuna funti koji istječe na kraju ove godine. Hamilton nikad nije skrivao svoju želju za ostankom u McLarenu, a šef momčadi Martin Whitmarsh odlučan je u namjeri da uz njega zadrži i drugog Britanca u vozačkoj postavi, Jensona Buttona.

Nakon teške 2011. godine u kojoj su ga pratile brojne kontroverze na stazi, a i ljubavni problemi, Hamilton se ove godine stabilizirao i usredotočio se na povratak na vrh. Ipak, usprkos kvalitetnim vožnjama u prvih mu je pet utrka sezone pobjeda izmicala, što se nada prekinuti ovog vikenda na Velikoj nagradi Monaka.

Pirotehničari detonirali sumnjivi paket uoči VN Monaka



Pirotehničarski stručnjaci bili su na djelu u četvrtak navečer u Monte Carlu, u blizini staze koja će u nedjelju ugostiti šestu ovosezonsku utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, Veliku nagradu Monaka. Pirotehničari su pozvani nakon što je na ulazu F1 kompleksa, u blizini medijskog centra, uočen sumnjivi bijeli paket nepoznatog sadržaja.

Policija je potom ogradila sigurnosni kordon, nakon čega je izazvana kontrolirana ekplozija. Glasan prasak odzvonio je u Monte Carlu, a kasnije se pokazalo da paket nije sadržavao eksplozivnu napravu, već nekolicinu električnih kablova. Ovo je druga uzastopna godina da je uoči prestižne Velike nagrade Monaka pirotehničarski odjel morao reagirati. Uzbune su se, srećom, pokazale lažnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:56