ZANIMLJIVE NAJAVE!

Melem za uši u moru električnih automobila: Lamborghini najavio dva nova modela s V12 motorom

Lamborghini je objavio da će ove godine predstaviti dva modela s V12 motorima, vjerojatno posebnim izdanjem Aventadora
Lamborghini SC20 Squadra Corse

Lamborghini je objavio da će ove godine predstaviti dva modela s V12 motorima. Potaknut dobrim brojkama u 2020. godini talijanski proizvođač najavio je dva nova modela s V12 motorima na konferenciji za novinare na kojoj je iznosio i financijske rezultate za 2020. godinu.

"Ove godine, Huracan STO pridružit će se još dva nova proizvoda, temeljena na kultnom V12", navodi se u priopćenju. Nažalost, o tim modelima nisu pružene dodatne pojedinosti, što nam ostavlja da pretpostavimo što bi mogli biti.

Po svoj prilici, oni će se temeljiti na Aventadoru jer još uvijek ne bi trebao biti zamijenjen. Jedan tajanstveni Aventador primijećen je u kolovozu prošle godine bez tradicionalnog poklopca motora i umjesto kojeg je montiran komad od ugljičnih vlakana i drugačiji poprečni nosač iznad motora.

Ovaj prototip također je imao jedinstveni stražnji odbojnik i difuzor i ispušni sustav sličan Aventador SVJ. Ako se ova varijanta Aventadora lansira ove godine, to nam ostavlja još jedan misteriozni model V12. Jedna je mogućnost da će to biti još jedan jednokratni nalog koji je naručio bogati kupac, slično kao i SC20.

Postoje i glasine da će Lamborghini svojim posebnim izdanjem Aventadora, potencijalno ograničenom na samo 100 jedinica, proslaviti 50. godišnjicu otkrivanja prototipa Countach na salonu automobila u Ženevi 1971. godine. Što god Lamborghini imao u rukavu, možete biti sigurni da će biti uzbudljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:07