VIDEO

MONSTRUOZNI DIZELSKI TERENAC OD 720 KS posramio Mercedesov AMG GT S na utrci ubrzanja!

 
 Youtube screenshot

Sjećate li se Devela 60? Riječ je o monstruoznom terencu sa 6 kotača koji je predstavljen na prošlogodišnjem salonu automobila u Dubaiju. Za pogon se brine 6,7-litreni turbodizelski V8 motor od 720 KS i čak 1000 Nm okretnog momenta. Ista kompanija zaslužna je i za 5000 KS snažan Devel Sixteen o kojem više detalja možete pročitati ovdje.

Iako nisu objavljene službene brojke vezane uz ubrzanje ovog terenca, sada je na YouTubeu osvanuo video iz kojeg se možemo uvjeriti kako je deklarirana snaga istinita. Naime, Devel 60 je u utrci ubrzanja posramio Mercedesov AMG GT S i G-klasu AMG. Pritom je iza sebe ostavljao oblak dima, a zbog toga su odmah krenuli i prvi negativni komentari osoba koje su pogledale video.

Kompanija je nakon toga najavila kako će serijska verzija ovog modela (zasad je koncept) biti jednako brza, ali će emisija štetnih plinova biti znatno reducirana. Iako nam tek preostaje vidjeti hoće li ovaj model uopće pronaći svoje kupce, moramo priznati kako ubrzanja ovako masivnog terenca izgledaju impresivno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:21