TUNING

MONSTRUOZNI SUV: Novitec napucao Lamborghinija Urusa na 784 KS – do stotke sprinta za 3,3 sekunde i ne staje do krajnjih 312 km/h!

 
 Novitec

Kada je Lamborghini krajem 2017. godine predstavio Urus, milijunaši i milijarderi diljem svijeta bili su oduševljeni, a ubrzo su počele prve isporuke modela. Očekivano, prodaja je krenula strelovito, pa je tako ukupna prodaja talijanske marke porasla za čak 51 posto. Od 5750 prodanih primjeraka, čak 1700 odnosilo se na Urus! To znači da ćete na mjestima poput Monaka, Londona, Los Angelesa i Dubaija u jednom trenutku vidjeti i po nekoliko komada ovog monstruoznog talijanskog SUV-a. Za sve one koji se žele istaknuti zato rješenje nudi Novitec. Njemačka tuning kuća tako za početak nudi proširenja za karoseriju, a tu je i čak 14 novih elemenata koji, osim izgleda, poboljšavaju aerodinamiku modela. Za još prodorniji zvuk brine se nosi ispušni sustav uz koji vlasnici sigurno neće proći nezamijećeno.

Foto: Novitec

Naravno, uz ovakav upečatljiv dizajn dolazi bilo je nužno napraviti i preinake na motoru. Tako je snaga 4,0-litrenog V8 motora povećana na čak 782 KS (nude se tri opcije, od 750 do 782 KS), što je 132 KS više od serijske izvedbe. Ovaj monstrum tako stotku hvata za 3,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 312 km/h! Impresivne brojke za SUV.

Za potpuni dojam brinu se masivni 23-inčni NL4 naplaci, a kupci mogu birati čak 72 različite kombinacije boja i elemenata. Cijene se naravno dobivaju na upit, no sigurni smo kako vlasnicima Urusa koji se žele dodatno istaknuti neće biti problem keširati nekoliko desetaka tisuća eura za ovakvo što...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:48