FOTO, VIDEO

MONSTRUOZNO: Poslušajte kako se čuje Novitec Ferrari 812 N-Largo s 840 KS!

 
 Novitec

Novitec je danas službeno predstavio svoju viziju Ferrarija 812 Superfast. Projekt nosi naziv Novitec N-Largo, a riječ je o dorađenoj, proširenoj verziji Ferrarijeve jurilice s V12 motorom. Iako je teško shvatiti da bi netko htio mijenjati već prilično savršen Ferrari 812 Superfast, potražnja postoji, a moramo priznati kako su u Novitecu napravili odličan posao. Naime, karoserija je napravljena od karbona, a donosi proširenja od 140 mm straga i 70 mm sprijeda u odnosu na serijsku izvedbu. Pritom je kompaniji Novitec pomogao dizajner Vittorio Strosek kojem su kao uzor poslužili bolidi F1. Tako se na stražnjem dijelu ističe masivni difuzor, fiksni spojler kao i dobro poznata svjetla za maglu.

Foto: Novitec

Za dodatnu atraktivnost automobil je postavljen na 22-inčne naplatke straga, odnosno 21-inčne naprijed. Tu je i sportski ovjes te nove opruge koje spuštaju automobil za 35 mm. Naravno, to znači da će automobil biti vrlo nizak, pogotovo na prednjem dijelu, pa će dobro doći sustav za podizanje prednjeg dijela koji isti podiže za 40 mm, taman da bude nešto udaljeniji od tla od serijske izvedbe.

Naravno, niti motor nije ostao serijski. Tako je snaga 6,5-litrenog V12 motora povećana na 840 KS uz 751 Nm okretnog momenta. Sprint do stotke traje 2,8 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 345 km/h. Ipak, još impresivniji od brojki je zvuk kojeg možete poslušati na videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:22