KAKVA JE SITUACIJA KOD VAS?

MUKE PO PARKINGU Evo koliko dana svog života i koliko kilometara prosječan europski vozač provede za volanom samo tražeći slobodno mjesto!

 MARIUSZ PRUSACZYK / Alamy / Alamy / Profimedia

Manjak parkirnih mjesta predstavlja globalni problem koji je posebno izražen u velikim gradovima u kojima su vozači osuđeni na kruženje i čekanje kako bi svog limenog ljubimca smjestili u legalno parkirno mjesto.

Koliko zapravo vremena provedemo u potrazi za parkingom? Prema istraživanju Privilege Motor osiguranja u Velikoj Britaniji na 2001 ispitanika, prosječni vozač čak 17 dana svog života provede tražeći parking. Pritom „u prazno” tražeći parking napravi 3423 kilometara!

Čak četiri od 10 ispitanika smatra potragu za parkingom najiritantnijom stvari u prometu. Uz parking, ostali elementi koji ih posebno iritiraju su rupe na prometnicama, ležeći policajci, spori vozači te biciklisti.

„Sa sve više automobila na cesti, bit će zanimljivo vidjeti koliko vremena pristajemo čekati slobodno parkirno mjesto i koliko smo spremni voziti kako bismo pronašli mjesto” - izjavila je direktorica osiguranja zaduženog za testiranje Charlotte Fielding.

Prema spomenutom istraživanju, prosječni vozač spreman je čekati na mjesto minutu i 47 sekundi...Tek jedan na 50 ispitanih pristao bi čekati parkirno mjesto više od 10 minuta.

A s obzirom na situacije u gradovima, mnogi su vozači primorani čekati i više od toga. U komentarima podijelite s nama vaša iskustva?

Koliko ste vi spremni čekati slobodno parkirno mjesto i koliko u prosjeku vremena provodite tražeći parking?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:11