SVETI GRAL KLASIČNIH AUTOMOBILA

NA GRANICI MOGUĆEG: OVO JE najvrijedniji auto u povijesti s cijenom od 392 milijuna kuna!

Riječ je o rijetkom Ferrariju bogate trkaće povijesti koji se između ostalog natjecao i na Le Mansu, a za koji je neimenovani koliekcionar već ponudio traženu svotu
 Talacrest

I do sada su s cijenom od tridesetak milijuna eura Ferrariji s oznakom 250 GTO bili najskuplji auti na svijetu uopće, a ovaj rijedak primjerak Ferrarija vrlo lako bi mogao probiti sve zamislive okvire i postati najskuplji automobil na svijetu! Riječ je o modelu 250 GTO koji je drugi proizvedeni uopće, a ujedno i prvi koji se iskazao na trkaćim stazama. Trkaća povijest ovog modela uistinu je spektakularna: sudjelovao je u 27 utrka od kojih je na njih 17 završio unutar prva tri mjesta. Uz to, zauzeo je impresivno šesto mjesto na Le Mansu. Osim toga korišten je od strane Ferrarijevih inženjera za testiranja i razvoj.

Foto: Talacrest

Kompanija Talacrest na čelu s Johnom Collinsom bavi se prodajom klasičnih Ferrarija, a upravo je ovaj 250 GTO jedan od modela koji su trenutno na prodaju. John Collins za ovaj model traži iznos od 56 milijuna dolara (392 milijuna kuna), a treba napomenuti kako se prvi zainteresirani kupac već javio. Prema navodima Collinsa, nakon predsjedničkih izbora u SAD-u koji su poremetili stanje na svjetskim burzama, kupnja ovakvog klasika predstavlja mudro ulaganje, pametnije od zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 18:53