ZANIMLJIVA UTRKA

NAJNEOBIČNIJA UTRKA GODINE Na crti su se našla dostavna vozila! Savršena audicija za službeni kombi HP Ekspressa, a pobjednik je pomalo neočekivan...

 
 Car Wow

Brojne dostavljačke službe proglašavaju se najbržima u zemlji, regiji ili svijetu, ali u realnim situacijama rijetko kad su takve.

No ako ste se ikada pitali kako bi izgledala savršena audicija za obnavljanje voznog parka takvih službi, Carwow je dao odgovor na to pitanje.

Britanski YouTube kanal suočio je neke od najprodavanijih dostavljačkih kombija diljem Europe u utrci ubrzanja, a rezultati su veoma zanimljivi.

Prvi na liniji našao se Volkswagen Transporter. Pokreće ga 2,0-litreni turbodizelaš sa 150 konjskih snaga i 340 Nm okretnoga momenta.

Motor je uparen sa 7-brzinskim DSG mjenjačem, a masa mu iznosi 2025 kilograma.

Pored Volkswagena smjestila se Toyota Proace. Također ju pokreće 2,0-litreni turbodizelaš, ali on ima 180 konjskih snaga i 400 Nm okretnoga momenta.

Proace ima jednu brzinu manje u automatskom mjenjaču, ali masa kombija je samo 1757 kilograma.

Ford Transit treći je na liniji. Iako je riječ o „nabrijanoj“ verziji popularnog kombija, ona je još uvijek slabija od Toyote. Ispod poklopca motora nalazi mu se 2,0-litreni turbodizelaš sa 170 konjskih snaga i 405 Nm okretnoga momenta. Masa mu je 2009 kilograma.

Posljednji u nizu je Mercedes Vito koji ima veći motor od konkurencije. Pokreće ga 2,2-litreni turbodizelaš, ali on razvija samo 136 konjskih snaga i 330 Nm okretnoga momenta.

Motor je uparen sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem, ali masa mu je najveća od konkurencije - 2157 kilograma.

Mnogi će prema navedenim specifikacijama pretpostaviti tko bi mogao biti pobjednik, ali rezultati su malo drugačiji. Možete ih saznati pogledom na videouradak ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:14