TUNING

Najnoviji Audi RS3 jedan je od najbržih kompakta, ali Manhart dokazuje da može biti još brži

Prvi Manhart RS3 500 još nije dovršen, pa je tuner sa sjedištem u Wuppertalu objavio set rendera kako bi pokazao kako će izgledati

Manhart Audi RS3 Sedan

 Manhart

Posljednja generacija Audija RS3 jedan je od najbržih i najsnažnijih modela u kompaktnom segmentu, ali tuneri su dokazali, kao i uvijek, da postoji prostora za poboljšanje. Manhart je predstavio paket tuninga za obje verzije novog RS3.

image

Manhart Audi RS3 Sedan

Manhart

Da se prisjetimo, standardni RS3 opremljen je 5-cilindričnim 2,5-litrenim turbo motorom sposobnim za 400 KS (294 kW). Zahvaljujući MHtronik Powerbox modulu, te brojke sada iznose impresivnijih 500 KS (368 kW). Tuner nije objavio detaljne specifikacije, ali sigurni smo da će dodaci imati pozitivan učinak na performanse, potencijalno poboljšavajući već impresivno ubrzanje od 0-100 km/h od 3,8 sekundi.

image

Manhart Audi RS3 Sedan

Manhart

Prvi Manhart RS3 500 još nije dovršen, pa je tuner sa sjedištem u Wuppertalu objavio set rendera kako bi pokazao kako će izgledati. Vizualno, tvornički body kit RS3 već je bio prilično agresivan s masivnim usisnicima zraka i isklesanim branicima. Stoga je Manhart ograničio svoj doprinos na set zlatnih naljepnica, s prugama i akcentima koji donose izgled trkaćeg automobila.

image

Manhart Audi RS3 Sedan

Manhart

Uz to, Manhart RS3 dobio je i set novih crnih 20-inčnih alu-naplataka Concave One. Osim toga, snižena je visina aktivnog ovjesa, čime je omogućeno bolje upravljanje. Konačno, novi ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s kontrolom ventila nudi bogatiji zvuk i prepoznatljive dvostruke ovalne ispušne cijevi RS modela.

Manhart prima prednarudžbe za tuning paket od vlasnika RS3 koji žele začiniti svoj hot hatch ili performance limuzinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2022 15:35