AUKCIJE

Najpoznatiji kombi, junak televizijske serije traži novog vlasnika: Kultni GMC Vandura A-Teama

Iz aukcijske kuće Worldwide Auctioneers potvrdili su da će konkretni GMC Vandura A-Teama na aukciji u siječnju
The A-Team Van
 Worldwide Auctioneers

Kultni GMC Vandura A-Teama vjerojatno je najpoznatiji kombi na svijetu i jedan od najpoznatijih junaka na četiri kotača s filmskog platna ili TV-a. Stoga ne čudi da su obožavatelji diljem svijeta dosad kroz desetljeća izradili brojne replike.

image
The A-Team Van
Worldwide Auctioneers

No, original je original! Iako ovaj s fotografija nije nastupao u kultnoj TV seriji The A-Team iz 1980-ih, jedan je to od šest izrađenih i službeno licenciranih primjeraka od strane studija Universal koji je korišten u svrhu za promocije serije u Sjedinjenim Državama i Kanadi od 1983. do 1987. godine.

image
The A-Team Van
Worldwide Auctioneers

Iz aukcijske kuće Worldwide Auctioneers potvrdili su da će konkretni GMC Vandura A-Teama na aukciji Scottsdale u Auburnu (Indiana, SAD) 23. siječnja 2021., pa se čini da će netko započeti novu godinu iskrcavši apsurdnu količinu novca na vozilo koje je toliko cool koliko i nepraktično.

"Odmah prepoznatljiv kao jedno od najpoznatijih vozila s televizije, ovaj izuzetno cool kombi bio bi dobrodošao na svaku aukciju", rekao je John Kruse aukcionar Scottsdalea.

image
The A-Team Van
Worldwide Auctioneers

Konkretno, riječ je o Chevroletu G-serije proizvedenom 1979. godine, koji je 1983. godine preuređen kako bi nalikovao GMC-ovom kombiju korištenom u emisiji. Iako nije savršena replika, ima crno-srebrnu vanjštinu s narančastom trakom koja se proteže sve do stražnjeg spojlera, a tu su i karakteristične alu felge s krakovima lakiranim u crveno s BF Goodrich gumama.

image
The A-Team Van
Worldwide Auctioneers

A-Team stil uređenja kao iz junaka serije nastavlja se u unutrašnjosti s kabinom s četiri sjedala s CB radiom te kompletnim asortimanom oružja junaka iz serije.

image
The A-Team Van
Worldwide Auctioneers

S obzirom da je korišten kao promo vozilo ne čudi da sada nakon 41 godine na brojčaniku stoji brojka od 145.319 prijeđenih kilometara. O specifikacijama nema riječi, ali provjera VIN broja sugerira da kombi ima 5,7-litreni V8 stroj ispod poklopca koji je uparen s automatskim mjenjačem.

image
The A-Team Van
Worldwide Auctioneers

Prihod od prodaje bit će doniran Obrazovnom centru J. Kruse u Auburnu koji pruža razvoj karijera za studente i veterane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:15