ZA DESET SRETNIKA

NAVOĐENI PROJEKTIL: BRABUS PREDSTAVIO G-klasu od 900 KS i 1500 Nm paklene cijene od 666 tisuća eura!

I Sotona bi ga vozio: najsnažniji "off-roader" na svijetu ispod poklopca skriva dorađeni V12 motor uz koji do stotke juri za samo 3,9 sekundi i ne zaustavlja se do krajnjih 270 km/h...
 Brabus

Brabus ove godine obilježava 40 godina postojanja, a na salon u Frankfurtu predstavili su mnoštvo svojih tunerskih projekata kojima su se opet narugali downsizingu, ekološkim normama i električnim konceptima. Uz S65 Cabrio o kojem smo već pisali, glavna zvijezda njihova štanda svakako je, kako u Brabusu napominju, najsnažniji off-roader na svijetu. Riječ je Brabusovoj doradi G-klase 65 AMG.

Foto: Brabus

Službenog naziva Brabus 900 G65, ovaj monstrum ispod poklopca skriva V12 motor snage 900 KS uz vrtoglavih 1500 Nm okretnog momenta. Okretni moment ipak je ograničen na 1200 Nm kako bi mjenjač mogao "preživjeti" vožnju. Ipak, i uz to "ograničenje" performanse su zapanjujuće: do stotke ovaj kockasti off-roader sprinta za samo 3,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 270 km/h. Dakle, na papiru je brz kao primjerice novi Porsche GT3, ali naravno zbog mase i konstrukcije u zavojima ne može parirati niti puno slabijim automobilima.

Naravno, i vanjski izgled je izmijenjen u odnosu na (već prilično agresivnu) G-klasu 65 AMG, pa se tako Brabusov model ističe proširenom karoserijom s mnoštvo karbona i crnih elemenata, a za potpuni dojam tu su ogromni 23-inčni naplatci. Brabus je odlučio proizvesti samo 10 primjeraka, a potencijalni kupci morat će keširati 666 tisuća eura. Vjerujemo da je ova "vražja" cijena namjerno stavljena, kako bi dodatno naglasila monstruozne karakteristike ove G-klase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 19:44