KAKVA SMOLA!

Neplanirano kupanje: potpuno novi Ferrari 812 GTS vrijedan 340.000 eura završio u jezeru Garda

Vlasnik je automobil ostavio u neutralnom položaju na blagom padu bez da je aktivirao parkirnu kočnicu
Ferrari 812 GTS u jezeru
 Reddit Screenshot

Lokalni mediji navode kako je talijanski superautomobil iz Modene, koji je se mogao vidjeti duž ceste Via Achille Grandi u općini Sirmione (Brescia) na sjeveru zemlje završio u jezeru Garda. Još nije potpuno jasno je li novi Ferrari 812 GTS pretrpio ozbiljnu štetu ili je potpuno uništen.

image
Ferrari 812 GTS u jezeru
Reddit Screenshot

Naime, vlasnik je automobil ostavio u neutralnom položaju na blagom padu bez da je aktivirao parkirnu kočnicu. Da je Ferrari malo stariji, možda vlasnik ne bi zaboravio potegnuti tradicionalnu ručicu, no u novom 812 GTS parkirna kočnica koristi mali elektronički gumb.

Međutim, kako primjećuje portal The Drive, 812 GTS nije tako jednostavno ostaviti u neutralnom položaju. Naime, vozač mora povući obje poluge mjenjača smještena iza upravljača kako bi ušao u "ler", ali nakon što otpusti kočnicu, automobil će automatski uključiti 'Park Lock' funkciju i spriječiti kretanje. Fotografija nesretnoog vlasnika osvanula je na Redditu.

image
Ferrari 812 GTS
Ferrari

Ako vozač stvarno želi automobil ostaviti u neutralnom položaju bez ručne kočnice, mora aktivirati funkciju 'način pranja automobila'. Jedino ovaj način rada kod modela 812 GTS traži ručno aktiviranje parkirne kočnice i ne primjenjuje ga automatski kao drugi.

image
Ferrari 812 GTS

Ostaje nejasno što je vlasnik htio, i je li "Carwash" funkcija bila uključena ili je jednostavno slučajno isključio ručnu kočnicu. Bez obzira na uzrok, fotografije pokazuju Ferrari uronjen u približno metar vode. Formula Passion je obavijestila da je automobil izvučen iz jezera, a najžalosnije je što, u slučaju totalne štete, automobil neće više vidjeti cestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:45