AUKCIJA

Netko je upravo platio više od milijun kuna za Saab 900 iz 1987. godine sa samo 400 km na satu

Čini se da je svaki tjedan nova aukcija Bring a Trailer na kojoj se naizgled običan automobil prodaje po iznimnoj cijeni

Saab 900 Turbo

 Bring A Trailer

Čini se da je svaki tjedan nova aukcija Bring a Trailera na kojoj se naizgled običan automobil prodaje po iznimnoj cijeni. Posljednji primjer je Saab 900 Turbo Convertible iz 1987. godine, lijep automobil, ali ništa posebno, koji je prodan za ogromnih 145.000 dolara (1,06 milijuna kuna).

Na prvi pogled moglo bi vam se činiti neobičnim da netko da toliki novac za 35 godina star Saab. Ipak, kad vidite o čemu je riječ, možda će vam biti malo razumljivije.

image

Saab 900 Turbo

Bring A Trailer

Za početak, to je prava vremenska kapsula. Sa samo 246 milja (400 kilometra) na satu, možda je vožen samo nekoliko puta u posljednjih 35 godina. Također je u savršenom stanju dostojnom muzeja. I zaista, ne postoji ni jedna nesavršenost - crna plastika unutrašnjosti iz 80-ih poznata je po izbljeđivanju, ali ova je očito bila držana podalje od sunca veliku većinu svog životnog vijeka.

image

Saab 900 Turbo

Bring A Trailer

Karoserija je također u savršenom stanju. Nema čak ni prašine u dovratnicima vrata i prtljažnika. To je izvanredno dobro očuvan automobil, ali to je još uvijek samo Saab 900 Turbo. Nemojte nas krivo shvatiti - to je zaista zanimljiv automobil, sa snažnim 2,0-litrenim četverocilindrašem s turbom, ručnim mjenjačem, pogonom na prednje kotače i unutrašnjosti nadahnutoj zrakoplovstvom.

image

Saab 900 Turbo

Bring A Trailer

Taj motor s turbom i 16 ventila stvarao je oko 160 KS i 255 Nm okretnog momenta kad je bio nov, a 900 Turbo je u svoje vrijeme imao reputaciju iznimno zabavnog automobila. No vrijedi li zaista više od nadolazeće Corvette? Da budemo iskreni, većini ljudi vjerojatno ne, ali vrijedi ponuditelju koju je pobijedio.

Prema pobjedniku aukcije pod imenom Ljals15, Saab 900 Turbo Cabrio bio je njegov prvi automobil i auto s kojim je poveo svoju ženu na njihov prvi spoj. Teško je odrediti cijenu toj vrsti sentimentalnosti, pogotovo ako imaš novca za potrošiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:18