FANOVI U AFANU

NEUOBIČAJENA ZVIJEZDA AUKCIJE Prodaje se policijski Mustang 5.0 s ručnim mjenjačem iz 1989., a kupac dobiva originalnu policijsku opremu i sačmaricu!

 
 Mecum

Ford Mustang iz 1980-ih godina, poznatiji kao Fox-body, postaje sve popularniji u svijetu. Cijene starijeg Mustanga odavno su prerasle budžete mnogih njegovih ljubitelja pa se nerijetko traži ovakva treća generacija američkog stroja.

Najtraženiji je definitivno Fox-body 5.0 koji je specifičan po 5,0-litrenom motoru V8 s 225 konjskih snaga i 406 Nm okretnoga momenta. No sada se na aukciji našao i jedan takav primjerak u još poželjnijoj verziji – Special Service Package (SSP).

Naime, Ford je krajem 80-ih godina napravio 15 tisuća primjeraka Mustanga 5.0 SSP koji su bili namijenjeni isključivo za policiju i Vladine organizacije poput FBI-ja, DEA i ratnog zrakoplovstva. Od svih primjeraka, samo ih je 32 pronašlo svoj put za Kanadu.

Primjerak primjerak iz 1989. godine koji je osvanuo na aukciji potječe upravo iz kanadske policije, a služio je u gradu Saskatchewanu.

obzirom na svoju dugogodišnju službu, (31 godina) izgleda savršeno očuvano. Osim toga, opremljen je svom policijskom opremom kakvom je bio opremljen i tijekom 80-ih i 90-ih godina.

Vrijednost mu također podiže i činjenica da ima ručni mjenjač, jer je poznato da je isporučeno tek nekoliko primjeraka u takvom izdanju.

Unutrašnjost ima plavi sjaj kao kad je Mustang izašao iz tvornice, a najviše se ističe i sačmarica koja je još uvijek pričvršćena za kontrolnu ploču.

Auto će se putem ugledne aukcijske kuće Mecum ponuditi na aukciji u sklopu okupljanja automobilista na događaju Indy 2020. od 12. do 17. svibnja (ako ne bude otkazan zbog korona virusa).

Trenutno nije poznato koliku bi cijenu na aukciji ovaj Fox-body mogao postići, ali novi vlasnik će svakako morati provjeriti smije li se koristiti na javnim prometnicama dok ima svu policijsku opremu.

Mecum

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:31