TRGOVINA DROGOM

Nevjerojatan prizor: Nakon sudara iz kamiona na asfalt ispali paketi s 200 kilograma marihuane

Dva muškarca su uhićena zbog krijumčarenja droge, što je kazneno djelo prvog stupnja, nakon bolnice idu u zatvor

Prometna nesreća

 Twitter Screenshot

Prema policijskom izvješću, čudan incident se dogodio oko 7:15 po lokalnom vremenu u okrugu Callaway u Missouriju na autocesti.

Kamion je pokušao izbjeći jednu drugu prometnu nesreću, pa se u njega zabio vozač GMC Sierre. Zatim je u pickup udario još jedan kamion. Sve je još čudnije jer se nesreća dogodila 20. travnja, na dan koji je povezan s konzumacijom marihuane u SAD.

Kad je patrola autoceste Missourija stigla na mjesto događaja, zatekla je zapakirane snopove marihuane cijelom međudržavnom cestom.

Policija je objavila da je droga prvobitno bila u kamionu, a riječ je o malo manje od 230 kilograma marihuane. U kamionu su bila dva muškarca i žena, a svi su zadobili manje ozlijede zbog kojih su prebačeni u bolnicu. Dva muškarca su uhićena zbog krijumčarenja droge, što je kazneno djelo prvog stupnja.

Trenutno u Missouriju postoje dvije inicijative za legalizaciju rekreacijske upotrebe marihuane. Jedna od njih je inicijativa koja još uvijek skuplja potpise i koja će legalizaciju staviti na glasovanje u studenom 2022. Druga se kreće kroz zakonodavno tijelo države i nedavno ju je odobrio Drugi odbor.

image

Zaplijenjena marihuana

Twitter Screenshot

Nedavno objavljena studija Instituta za osiguranje za sigurnost na cestama pokazala je da su nesreće s ozlijeđenim osobama u prosjeku više za 6,6 posto u državama s legaliziranom marihuanom.

Nesreće sa smrtnim ishodom događaju se za 2,3 ​​posto više. Ipak, ovo su samo ukupni prosjeci. Analiza po državama pokazala je da su negdje nesreće događaju čak 18 posto češće, dok su negdje smanjene za 8 posto, ovisno o lokaciji.

Vrijedi napomenuti da se ova studija bavi nesrećama u državama s legalnom marihuanom. Osobe uključene u zabilježene incidente nisu bile nužno pod utjecajem marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:41