FOTO, VIDEO

NEVJEROJATNA CIFRA! Anonimni kupac keširao 310 tisuća dolara za Datsun 240Z iz 1971. godine. Uz automobil je dobio originalni račun od tek 3757 dolara

 
 MS Classic Cars / Bring a Trailer

Čini se kako je dugoročno čuvanje starih modela itekako dobra investicija. Odličan primjer dolazi s poznatog oglasnika „Bring a Trailer” gdje je Datsun 240 Z prodan za nevjerojatnih 310 tisuća dolara! Pritom je riječ o primjerku na čijem brojčaniku stoji niskih 21,750 milja i koji je pritom u besprijekornom stanju. Uz to, s automobilom dolazi i originalni račun! Iznos na njemu posebno je zanimljiv – riječ je o svoti od tek 3,757 dolara, odnosno preračunato oko 24 tisuće dolara ako se uzme u obzir inflacija.

Foto: MS Classic Cars / Bring a Trailer

Dakle, možemo reći da je ovo dobar posao od strane salona koji je zadužen za prodaju. Novi vlasnik pritom je dobio originalnu servisnu knjižicu, priručnik automobila, pa čak i priručnik za radio kao i sve račune sa servisa.

Bring a Trailer

Za gore navedenu cijenu je prije svega zaslužno stanje automobila (sa slika je vidljivo kako su limarija, motor, unutrašnjost kao da je automobil , ali i očito nečija zaluđenost ovim modelom, budući da su se slični primjerci prodavali za oko 15-20 tisuća dolara, pa ovo predstavlja najskuplju kupnju Datsuna 240 Z.

Hoće li se sličan scenarij dogoditi s današnjim automobilima koji su cijenjeni među ljubiteljima vožnje? S obzirom na trend električnih modela i sve značajnije restrikcije, čini se kako bi to mogao postati slučaj. Ipak, ovolike anomalije ipak će biti rjeđe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:18