AKTUALNO

NEZNANAC LIJEPO ODRIJEŠIO KESU! Netko je upravo platio 150 tisuća dolara za BMW M3 E30 iz 1991. pokojnog glumca Paula Walkera

 
 Reserve Auto Group

Čak i da nije imao poznatog prethodnog vlasnika, BMW M3 E30 spada u sam vrh najpoželjnijih modernih klasika kojima cijena neprestano raste. Posebno ako je riječ o sjajno održavanom primjerku s malo kilometara.

Međutim, da nekadašnje vlasništvo poznate osobe doista može "podebljati" cijenu, potvrđuje ovaj primjer, a složit ćete se da 150.000 dolara nije mali novac.

Kao referencu, Hagerty navodi prosječnu cijenu ovakvih modela iz 1991. od najmanje 50.000 eura.

Prvi put zapažen na eBay oglasniku, ovaj konkretni crveni E30 s tek prijeđenih 21.129 kilometara s izvornom bojom i nikad razbijen sa 16 colnim Evo naplacima (serijski 15 cola), nekad je bio dio osobne kolekcije pokojnog glumca Paul Walker najpoznatijeg po ulozi Briana O'Connera iz franšize Brzi i žestoki.

Kao potvrdu, Reserve Auto Group kuća koja je prodala automobil prilaže fotografiju kako Walker sjedi na poklopcu njegova motora u svojoj garaži koju je snimio jedan od njegovih suradnika.

Iz teksaške kuće za prodaju klasičnih i egzotičnih automobila za poznati automobilski portal The Drive su potvrdili kako je auto upravo prodan po cijeni od 149.980 dolara, te da ga je bivši vlasnik prvotno kupio od Walkera samo tjedan dana prije njegove prerane smrti, 2013. godine.

Osim što je glumio u najvećoj holivudskoj akcijskoj franšizi o automobilizmu, Walker je bio poznat i kao kolekcionar automobila koji je posebno bio "zakačen" za BMW M3 E30 i E36 modele.

Još u siječnju ove godine, 21 primjerak automobila iz njegove kolekcije ponuđen je i prodan putem aukcijske kuće Barrett-Jackson, a uključivala je dva E30 M3 modela i 5 M3 E36 Lightweight modela.

BMW M3 E30 koji se proizvodio od 1986. do 1991. godine posve je drugačija zvjerka u odnosu na njegove moderne nasljednike, a dolazi isključivo s četiri cilindra, dva vrata i ručnim 5-stupanjskim mjenjačem i bez obzira na stanje, kilometražu ili poznatog prethodnog vlasnika uvijek predstavljaju "robu" koja lako pronalazi novog kupca...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:55