JEDAN OD 13

Nitko ne zna učinti Porsche privlačnijim od RUF-a: Jedna od njegovih kreacija ide na aukciju

RT12 R je modificirani primjer Porscheovog poznatog 3,8-litrenog šestcilindričnog boxera koji sada ima par KKK turbopunjača

RUF RT12 R

 Mecum

Ono što gledate je RUF RT12 R koji je jedan od samo 13 proizvedenih primjeraka i jedan od samo dva s pogonom na stražnje kotače. Zanimljivo je da je trebao biti prodan na Mecumovoj prodajnoj manifestaciji Indy 2022. u svibnju, ali sada će biti ponuđen na Mecumovoj aukciji u Kissimmeeju 4. siječnja sljedeće godine.

image

RUF RT12 R

Mecum

RT12 R je modificirani primjer Porscheovog poznatog 3,8-litrenog šestcilindričnog boxera koji sada ima par KKK turbopunjača, usis od lijevane legure, klipnjače od titana, Mahle klipove i prilagođene bregaste osovine. Posebna kreacija sposobna je proizvesti više od 730 KS i 940 Nm okretnog momenta, što je dovoljno da ubrza do stotke za samo 3,3 sekunde i razvije maksimalnu brzinu od 370 km/h - znatno više od bilo kojeg serijskog 911.

image

RUF RT12 R

Mecum

Naravno, RUF je napravio mnogo više od same modifikacije originalnog motora 911. Sportski automobil je također opremljen novim gewindama na sve četiri strane i kotačima sa središnjim zaključavanjem s gumama Michelin Pilot Sport Cup koje se nalaze iznad seta žutih kočionih čeljusti i karbonsko-keramičkih diskova.

image

RUF RT12 R

Mecum

Njemački tuner i proizvođač također su se potrudili oko dizajna eksterijera automobila, poboljšavši aerodinamiku i ukupni sportski "štih". Među najznačajnijim izmjenama su ugradnja visokog stražnjeg krila, prepoznatljivog prednjeg branika, jedinstvenih bočnih pragova i revidiranog stražnjeg branika s otvorima za odvod zraka.

image

RUF RT12 R

Mecum

Unutrašnjost je također modificirana sa sjedalima od karbonskih vlakana presvučenih materijalom kariranog uzorka. Mecum napominje da je upravo ovaj automobil također bio izložen u Peterson muzeju u Los Angelesu kao dio izložbe RUF-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:18