TUNING

Njemački tuner VÄTH pojačao Mercedes-AMG CLA 45 S SB, već ionako moćan sportski karavan

VÄTH Automobilitechnik je tuner Mercedes-AMG-a poznat po visokoj kvaliteti i velikom iskustvu s njemačkim proizvođačem

Vath Mercedes-Benz CLA 45 S

 Vath

Mercedes AMG CLA 45 S Shooting Brake već je po svojim serijskim svojstvima moćan karavan. Pokreće ga četverocilindrični motor i nadograđena podloga za iskorištavanje njegove 421 KS. Ali za priznatog njemačkog tunera VÄTH, njegove performanse nisu bile baš na vrhuncu, pa je tvrtka za tuning pokušala osnažiti relativno novi AMG-ov karavan.

image

Vath Mercedes-Benz CLA 45 S

Vath

VÄTH Automobilitechnik je Mercedes-AMG tuner premium klase, poznat po visokoj kvaliteti i velikom iskustvu s njemačkim proizvođačem. VÄTH je primijenio svoju najnoviju tehnologiju na CLA 45 S Shooting Brake, koji se temelji na A45 AMG-u i dijeli mnoge slične inženjerske trikove kao i njegov hatchback pandan.

image

Vath Mercedes-Benz CLA 45 S

Vath

Tako je CLA 45 S dobio značajna poboljšanja u snazi i dizajnu. 2,0-litreni motor s turbopunjačem podešen je za isporuku 490 KS, što je za 69 KS više od standardnog modela, s okretnim momentom od 620 KS. Prema tuneru, modificirani karavan je sada sposoban dohvatiti stotku za 3,7 sekundi, 0,3 sekunde brže od tvorničkog modela.

image

Vath Mercedes-Benz CLA 45 S

Vath

Osim toga, CLA 45 S dobiva automatski mjenjač s dvostrukom spojkom i osam stupnjeva prijenosa, uključujući VÄTH-ovu odvodnu cijev optimiziranim sustavom za ispuštanje ispušnih plinova za povećanje snage i ograničavanje emisije CO2. Originalni 19-inčni naplatci zamijenjeni su 20-inčnim, jednodijelnim VÄTH naplacima s gumama 265/30R20.

image

Vath Mercedes-Benz CLA 45 S

Vath

To osigurava bolje prianjanje i daje karavanu nevjerojatnu agilnost, što rezultira većim užitkom u vožnji na cesti. Čvrste čeljusti sa šest klipova opremljene su diskovima od 390 mm, što je povećanje od 40 mm u odnosu na osnovni model. Ovaj snažniji sustav zaustavljanja jednako je važan kao i modifikacije ispod poklopca motora, s obzirom na to da automobil teži 1697 kilograma.

image

Vath Mercedes-Benz CLA 45 S

Vath

VÄTH je uspio pružiti dodatnu količinu udobnosti i sportskog stila ovom karavanu, ugradnjom kompleta zavojnih opruga koji spušta automobil 20 mm više nego prije i pruža više agilnosti kroz zavojite ceste. Ovo snažno prati Mercedes-AMG CLA 45 S karavanski ‘Drift Mode‘, a šalje i više okretnog momenta na stražnju osovinu tijekom skretanja.

VÄTH nije otkrio cijenu za svoj tunirani CLA 45 S Shooting Brake, ali osnovni model počinje od 73.000 eura (553.800 kuna). 45 S Shooting Brake pravi je izbor za one koji žele praktičnost karavana s ozbiljnim performansama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:37