KABLOVI POSTAJU PROŠLOST

NOVA TEHNOLOGIJA omogućava bežično punjenje bilo gdje u automobilu bez fizičkog kontakta mobitela s podlogom!

 
 Yank Technologies

I dok je nekad glavna tema po pitanju automobila bila motorizacija, sada je došlo vrijeme kada ljudi, ali i proizvođači sve više pažnje obraćaju na tehnologije. Tako je na sajmu elektroničke CES u Vegasu jedna od inovacija bio „Qi” sustav bežičnog punjenja.

Bežično punjenje nije ništa novo, no u ovakvoj varijanti koju potpisuje start-up kompanija Yank Technologies ono je dodatno pojednostavljeno.

Naime, proizvođači zasad nude opcije u kojoj se mobitel mora postaviti na točno određenu podlogu i tada punjenje može započeti. Ovdje za punjenje nije potreban fizički kontakt s podlogom!

Yank Technologies

Uz pomoć posebne tehnologije i radio valova punjenje je omogućeno u bilo kojem dijelu automobila, a puniti se može i više uređaja.

Dakle, ne samo da su žice otišle u povijest, nego uskoro nećemo morati stavljati svoje mobitele na podloge za bežično punjenje, već će se cijeli proces odvijati i primjerice dok nam je mobitel u hlačama (naravno, pod uvjetom da mobitel podržava bežično punjenje).

Jasno, za implementaciju ćemo morati pričekati još neko vrijeme budući da su sada na redu, baš kao i s ostalim inovativnim tehnologijama prikazanim na CES-u, pregovori s proizvođačima o (eventualnoj) suradnji i početku ugrađivanje tehnologije u popularne modele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2022 06:25