PUSTINJSKI RATNIK

NOVI MINI KAO NIKADA DO SADA: JCW BUGGY s dizelašem od 340 KS spreman za pohod na reli Dakar

Riječ je o povišenom monstrumu koji ispod poklopca skriva 3,0-litreni dizelski motor snage 340 KS i 800 Nm okretnog momenta, a snaga se prenosi na stražnje kotače. Uz ovaj model, tim X-raid koji će nastupati s Minijem uz Buggy će koristiti i JCW Rally s pogonom na sve kotače
 MINI

MINI je predstavio novi John Cooper Works Buggy, posebni model s kojim će nastupiti na Dakar reliju početkom iduće godine. Riječ je o povišenom monstrumu koji ispod poklopca skriva 3,0-litreni dizelski motor snage 340 KS i 800 Nm okretnog momenta, a snaga se prenosi na stražnje kotače. U konstrukciji karoserije koristili su se materijali poput kevlara i karbona kako bi Buggy bio što lakši. S ovim modelom će tim X-raid pokušati pokoriti Dakar reli, a zahtjevna testiranja već su odradili u Maroku i Mađarskoj.

Foto: MINI

Izvršni direktor tima Sven Qandt izjavio je kako su testiranja bila uspješna te da "Buggy nije nijednom morao stati zbog tehničkog problema". Uz Mini Buggy na ovom zahtjevnom reliju nastupit će i Mini John Cooper Works koji ima pogon na sve kotače. Ovaj model već je nastupio na prošlogodišnjem izdanju na kojem je završio na 6. mjestu. Ipak, u Miniju navode kako je ovogodišnja verzija dodatno poboljšana. Na reliju Dakar Mini će nastupiti sa 7 vozila (3 modela JCW Buggy i 4 modela JCW Rally), a od vozača se ističu Mikko Hirvonen i Orlando Terranova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:08