BIZARAN POTEZ

Očajnički pokušaj: Policajcima pred nosom pokušao ukrasti katalizator koji je već bio ukrao!

Išao je na sve ili ništa: kada se vratio po katalizator vrijedan 1000 dolara lopov je ipak uhićen
Ukradeni auto i katalizator
 King County Sherif Seattle

U proteklih nekoliko godina automobilski katalizatori su postali popularna meta za lopove kako vani, tako i kod nas, jer njihova vitalna komponenta sadrži plemenite metale koji su veoma vrijedni – toliko da se jedan kradljivac automobila u Seattleu zapravo vratio na mjesto zločina kako bi ga "ponovo ukrao".

Naime, šerif okruga je oko 15 sati uočio Hondu Accord iz 1992. godine kako stoji parkirana uz prometnicu, nakon čega je, provjerivši registarske oznake i druge zapise, otkrio kako je riječ o ukradenom vozilu.

image
Ukradeni auto i katalizator
King County Sherif Seattle

Pregledom automobila zamjenik šerifa je na stražnjem sjedalu primijetio ukradeni katalizator. Iako nije bilo sasvim jasno pripada li katalizator Hondi ili nekom drugom automobilu, to nije bilo previše bitno jer je automobil svakako ukraden.

"U našoj zajednici ovakve situacije su sve češći problem, budući da neki od njih na ulici vrijede do 1100 američkih dolara", izjavili su iz ureda šerifa.

Međutim, najbolje tek slijedi. Lopov se vratio na mjesto gdje je automobil bio parkiran kako bi se odvezao, ili barem "ponovo ukrao" katalizator.

image
Ukradeni auto i katalizator
King County Sherif Seattle

Policija ga je vidjela kako pokušava sjesti na mjesto vozača nakon čega je uhićen, a Honda je vraćena pravom vlasniku. Lopovu prijeti treći posjet zatvoru u manje od dvije godine, a je li se povratak po katalizator do automobila koji je bio pod nadzorom policije da bi ga pošto poto prodao i zaradio oko tisuću dolara, zna samo on.

Krađe ovakvog tipa događaju se i na našim prostorima. Početkom rujna prošle godine Policijska uprava Primorsko-goranske županije objavila je rezultate kriminalističkog istraživanja kojim su obuhvaćena šestorica hrvatskim državljana od kojih je četvorica osumnjičena da su na području Rijeke, te u tri navrata na otoku Krku ukrali više od 20 katalizatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:53