CIJENE DODIRUJU OBLAKE

OK, IZGLEDA KAO IZ DUĆANA, ALI BAŠ TOLIKO... Evo za koliko je vlasnik ove sjajno očuvane Integre Type-R iz 1997. s tek 9900 km prodao svoju ljubimicu!

 
 Bring A Trailer.

Posljednjih nekoliko godina svjedočili smo sve višim cijenama polovnih Hondi (Acura) Integri Type-R DC2, a što je još bolje, ne nedostaje ni kupaca koji su spremni iskrcati 50, 60, ali i više tisuća dolara kako bi postali vlasnicima kultnog japanskog coupea.

Bring A Trailer

Konkretni primjerak s fotografija iz 1997. godine, naime, može se smatrati rekorderom, jer je vlasnika promijenio za čak 82 tisuće dolara!

Bring A Trailer

S obzirom na vrhunsko opće stanje, kompletnu servisnu dokumentaciju, činjenicu da je prodavatelj bio i prvi vlasnik, te tek 9900 prijeđenih kilometara, jasno je da vrijedi bitno više od isluženih primjeraka, ali da je neimenovani Amerikanac svoju pazario za čak 82.000 dolara, gotovo da graniči sa znanstvenom fantastikom,

Bring A Trailer

Auto se prodao putem internet aukcije na stranici Bring A Trailer.

Ipak, može se primijetiti da se najveći iznosi postižu preko bare što i ne čudi, jer Hondi Integri Type-R DC2 (u Sjedinjenim Državama se prodavala pod brendom Acura) u Ameriku je stiglo tek 3800 primjeraka u četiri godine proizvodnje, a od toga, 1997. uvezeno je samo 320 komada.

Bring A Trailer

Primjerak koji je prodan lakiran je u tipičnu bijelu Championship White boju , sjedala su karakteristična školjkasta, tu su i tvornički bijeli laki naplaci od 15 cola, dok je ispod poklopca 4-cilindarski, 1.8 atmosferski VTEC dragulj od 198 KS koji se vrti do gotovo 9000 okretaja.

Bring A Trailer

Uparen je s 5-stupanjskim mjenjačem koji snagu šalje na prednje kotače.

Definitivno vrijedan moderni klasik, no cijene su mu otišle u nebo, pa nijenemoguće da bi uskoro cijenom mogla doseći i šesteroznamenkastu cifru u dolarima.

Bring A Trailer

Mi se pitamo, koliko će sada tek vrijediti Honde (Acure) NSX Type-R?

Bring A Trailer

Bring A Trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:42