RIJEDAK PRIMJERAK

ONLINE AUKCIJA: Prodaje se iznimno očuvani Mercedes 300 SL Gullwing iz 1956., trenutačna najviša ponuda iznosi milijun dolara! 

 
 Bring A Trailer

Na američkom oglasniku „Bring A Trailer” osvanuo je prekrasan primjerak Mercedesa 300 SL Gullwing. Riječ je o jednom od tek 308 Gullwing coupe modela proizvedenih 1956. godine. Automobil u „Graphite” sivoj boji sa svjetlo sivom unutrašnjosti izgleda moćno i elegantno, a već prema slikama može se vidjeti kako je riječ o iznimno očuvanom primjerku. Ispod poklopca se nalazi originalni 3,0-litreni motor na kojem je napravljen veliki servis. Sa snagom od 215 KS, ovaj model sposoban je potegnuti do krajnjih 260 km/h! Na brojčaniku stoji 32,276 milja (51,943 kilometara), a mnogo je dijelova promijenjeno.

Foto: Bring A Trailer

Svoj „životni put” model je započeo 1956. godine kada ga je naručio klijent George Sterner iz New Yorka koji ga je vozio čak 22 godine. Nakon toga prodan je kirurgu iz Pittsburgha u čijoj je obitelji automobil bio sve do 2013. godine kada ga kupuje aukcijska kuća Bring A Trailer. A upravo se na njihovim stranicama automobil trenutno nalazi na online aukciji u kojoj svi zainteresirani mogu dati svoje ponude. Rezervacijske cijene nema, a trenutna najviša ponuda iznosi milijun dolara! S obzirom na stanje i očuvanost modela, vjerujemo kako će zainteresirati mnoge kolekcionare pa će za 17 dana koliko aukcija traje cijena dodatno porasti...

Foto: Bring A Trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 19:56