PRIJETNJA U PROMETU

Optužen vozač kojeg je kamera uhvatila kako šmrče s mobitela. "Samo sam gledao koliko je sati"

Nakon policijske istrage 21-godišnjaku koji je bio za volanom na teret je stavljeno nekoliko kaznenih djela
Snimka kamere
 Facebook 7NEWS

Kamera je na autocesti u blizini australskog Sidneya prošlog petka snimila nesvakidašnji prizor. Naime, vozač Hyundaija i30 je vozeći autocestom M4 snimljen umjesto s rukama na volanu, kako sa zaslona mobitela šmrče bijelu supstancu. Pritom se na snimci vidi i kako mu upravljač jednom rukom pridržava suvozač, što je ocijenjeno iznimno rizičnim ponašanjem u prometu.

Upravo je zbog ovakvih vozača prije dvije godine osnovana specijalna jedinica državne prometne policije "Strike Force Puma", koja se bavi hvatanjem vozača, rizičnog i nenormalnog ponašanja koji predstavljaju značajnu prijetnji za zajednicu, između ostalog i praćenjem objava na društvenim mrežama.

Nakon istrage Zapovjedništva prometne policije savezne države Novog Južnog Walesa, 21-godišnjak koji je bio za volanom je optužen za nekoliko kaznenih djela, a na teret mu se stavlja vožnja bez odgovarajuće kontrole vozila, nesavjesna vožnja i nedozvoljeno korištenje mobitela u vožnji.

"Policija će na sudu podnijeti dokaze protiv muškarca da je tijekom vožnje šmrkao supstancu s mobitela koristeći obje ruke koje nije imao na upravljaču dok je vozilo bilo u pokretu", navodi se u službenom priopćenju.

Policijski nadzornik Bill Darnell rekao je za portal 2GB da tijekom svoje karijere još nije vidio - "ništa slično onome što prikazuje fotografija". Dodao je i kako "vjeruju da je šmrkao kokain ili sličnu drogu za volanom, ali što bi ta tvar mogla biti i što je s tom tvari radio, onaj je dio koji nećemo moći lako dokazati"...

Pred sucem u Blacktownu mladić bi se trebao pojaviti idućeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2023 21:54