AUKCIJA

Ova Subaru Impreza WRX STi iz 2006. godine prerađena je u kamionet i prodaje se na aukciji

Očito se nekome tvornički model nije učinio dovoljno zanimljivim te je odlučio preraditi Subaru Imprezu WRX STi iz 2006. u ‘pick-up‘

Subaru Impreza WRX STI kamionet

 Cars & Bids

U Europi nisu osobito popularni, iako kamioneti posljednjih godina dobivaju na popularnosti. Međutim, oni još uvijek predstavljaju izuzetno manjinsko tržište. S druge strane Atlantika postoje sve vrste pick-up verzija i modela koje možete kupiti nove u prodajnim salonima.

No očito se nekome tvornički model nije učinio dovoljno zanimljivim te je odlučio preraditi Subaru Imprezu WRX STi iz 2006. u pick-up. I, čak i ako je teško povjerovati, to nije ručno izrađena konverzija, već se temelji na kompletu za transformaciju japanske limuzine u kamionet kojeg nudi tvrtka Smythe Performance.

image

Subaru Impreza WRX STI kamionet

Cars & Bids

Kao što vidite, od B-stupa do stražnjeg dijela nestalo je sve što je stršalo iznad linije prozora. Tu je sada teretni prostor s presvlakom, a kabina ima dva sjedala. Konverzija je stvarno dobro obavljena - čak su i zadnja vrata padajuća kako bi se lakše pristupilo tovarnom prostoru.

Unutrašnjost je sačuvana u izvornoj konfiguraciji, barem sprijeda gdje se nalaze sportska sjedala presvučena plavom tkaninom sa STi logom, originalni upravljač i ručica mjenjača šestostupanjskog ručnog mjenjača. Subaruov kultni pogon na sva četiri kotača također je zadržan.

image

Subaru Impreza WRX STI kamionet

Cars & Bids

Ispod haube nalazi se originalni 2,5-litreni četverocilindrični boxer motor s kompresorom. Standardno nudi snagu od 300 KS, no u najavi aukcije navedeno je da je dobio niz izmjena, poput novog ECU-a ili ispušnog sustava od nehrđajućeg čelika, što bi trebalo znatno povećati snagu.

Ova Subaru Impreza WRX STi iz 2006. prodaje se putem Cars & Bidsa. U trenutku pisanja ovih redaka pristiglo je 19 ponuda, od kojih je najveća iznosila 11.100 eura. Trenutno automobil ima 287.000 prijeđenih kilometara.

Ažurirano: Saznali smo da je Subaru WRX STI na kraju prodan za 17.200 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:42