AUKCIJA

Ovaj jedinstveni Jaguar XJS Shooting Brake bio je u vlasništvu Guccija: Sada se prodaje

Lynx je odlučio razviti Shooting Brake verziju, lansirajući vozilo 1982. kao Eventer, koji je impresionirao Paola Guccija

Jaguar XJS Shooting Brake

 Bonhams

Jaguar XJS, kojeg je proizvođač karoserija Lynx preuredio u karavana (Shooting Brake), bit će na aukciji za nekoliko dana preko Bonhamsa na Goodwoodovom festivalu brzine.

image

Jaguar XJS Shooting Brake

Bonhams

XJS je premijerno predstavljen davne 1975. godine u želji da svojim kupcima ponudi nešto jedinstveno. Lynx je odlučio razviti Shooting Brake verziju, lansirajući vozilo 1982. kao Eventer. Lynch Eventer je impresionirao bivšeg direktora dizajna i potpredsjednika Guccija, Paola Guccija.

image

Jaguar XJS Shooting Brake

Bonhams

On je kontaktirao Lynch i počeo surađivati s njima na razvoju posebne Guccijeve varijante Eventera. Gotov automobil predstavljen je na sajmu automobila u Ženevi 1990., ali modna kuća nije željela da se njegovo ime veže uz projekt, pa su Guccijevi znakovi uklonjeni. Iako su postojali planovi za proizvodnju 20 komada, to nikada nije ostvareno, čime je ovaj Gucci Eventer ostao jedinstven.

image

Jaguar XJS Shooting Brake

Bonhams

Automobil je nekoliko puta promijenio vlasnike, a trenutni vlasnik od 2014. godine je Ian Berg, entuzijast Jaguara i vlasnik Complete Classic Car Solutionsa. Berg je uspio kontaktirati dvije osobe uključene u originalnu kreaciju Gucci Eventera i krenuo u restauraciju. Prilikom restauracije, automobil je prefarban u dvobojnu plavu završnu obradu sa zlatnom prugom koja se proteže duž bočnih strana automobila.

image

Jaguar XJS Shooting Brake

Bonhams

Kabina se ističe svijetloplavom kožom na sjedalima, panelima vrata, tunelu mjenjača i volanu. Na popisu se vidi da postoje i razne narančaste kožne površine i sive obloge na instrument tabli i tepisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:46