Redovno ga održava

Ovaj Porsche 911 Turbo s milijun kilometara dokazuje da se auto snova može koristiti ‘daily‘

Motor je samo jednom vađen iz automobila u njegovom dugom vijeku trajanja, a čak i tada je to bilo samo preventivno održavanje

Porsche 911 996 Turbo

 Facebook Screenshot

Mnogi od nas uživaju u iskrenom zadovoljstvu upravljanja automobilom. Ali vrlo malo njih voli voziti svoj auto na isti način na koji Tom Thalmann voli voziti svoj Porsche 911 Turbo.

Otkako je bio nov, Tom je u njemu napravio više od 1.087.916 kilometara.

Porsche je općenito poznat po većoj pouzdanosti od nekih svojih glavnih rivala. Čuveni 911 je možda vodeći model te pouzdane reputacije jer se često navodi kao jedan od onih za koje je najmanje vjerojatno da će vas ostaviti na cjedilu.

Ipak, 996 911 Turbo nije bio jedan od automobila koji su pridonijeli tom standardu.

image

Porsche 911 996 Turbo

Facebook Screenshot

Postoje bezbrojne priče o vlasnicima koji su ‘ubili‘ motor ovog sportaša. Za Thalmanna se ta izvješća čine pretjeranima jer je njegov motor samo jednom izašao iz automobila u njegovom dugom vijeku trajanja, a čak i tada je to bilo samo preventivno održavanje.

Tada su mehaničari ustanovili da je motor još uvijek u izvrsnom stanju. Unatoč tome, potrudili su se remontirati brojne komponente.

Thalmannov prijatelj, Eric Kaul, za Apex Motorsport je rekao: "Izvadili su motor na 615.000 kilometara kako bi popravili manja curenja ulja i zamijenili turbine. Odlučili su ga otvoriti kako bi pogledali unutrašnjost, i tada je potrebno bilo zamijeniti samo dva ležaja. Ostatak motora bio je besprijekoran".

image

Porsche 911 996 Turbo

Facebook Screenshot

"Ovi motori su dobro izrađeni i dobro konstruirani. Svaki je ventil zadovoljavao tvorničke specifikacije, nisam mogao vjerovati,” rekao je.

To je zadivljujući rezultat nakon godina svakodnevne vožnje stroja tako visokih performansi. U slučaju da to nije bilo dovoljno impresivno, on uglavnom vozi na dalekom sjeveroistoku SAD gdje vrijeme nije blagonaklono prema sportskim automobilima. Thalmann ne planira riješiti ga se i vozit će ga još dugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2023 05:24