AUKCIJA

Ovaj restomod Chevroleta Bel-Aira iz 1956. je umjetničko djelo s cijenom od 1,4 milijuna kuna

Prodaje se putem eBaya za 200.000 dolara (1,4 milijuna kuna), a uz kompletnu restauraciju dobio je i brojne nadogradnje

1956. Chevrolet Bel-Air restomod

 eBay

Svi vole dobar restomod, ali s vremena na vrijeme se pojavi jedan koji nas stvarno oduševi. Ovaj Chevrolet Bel-Air iz 1956. godine je jedan od njih, a mi ga uistinu smatramo umjetničkim dijelom na kotačima. Prodaje se putem eBaya za 200.000 dolara (1,4 milijuna kuna), a uz kompletnu restauraciju dobio je i brojne nadogradnje.

image

1956. Chevrolet Bel-Air restomod

eBay

Što se tiče estetike, Chevroletova sportska srebrna boja na eksterijeru dopunjena je Matte Pewter Metallic ukrasima i odbojnicima, aluminijskim naplatcima Billet Specialties i LED prednjim svjetlima. Iznutra je sve presvučeno bordo kožom, a ugrađeni su digitalni mjerači, novi audio sustav u retro stilu i Lokar podni mjenjač umjesto originalnog koji je bio postavljen na stup upravljača.

image

1956. Chevrolet Bel-Air restomod

eBay

Kao što je slučaj s gotovo svakim restomodom, ovaj Bel-Air dobio je i nadogradnje koji se tiču njegovih performansi. Pokreće ga 5,7-litreni LS1 V8, i iako nema podataka o točnim brojkama, ovi motori u tvorničkom obliku razvijaju minimalno 309 KS (227 kW) na američkom tržištu.

image

1956. Chevrolet Bel-Air restomod

eBay

Nadogradnje uključuju keramički obložene glave i Flowmaster prigušivače, Griffin aluminijski radijator i dvostruke električne ventilatore za hlađenje. Snaga se šalje na stražnje kotače preko 4L65E automatskog mjenjača s četiri brzine. Tu je i novi neovisni ovjes sprijeda s cjevastim gornjim i donjim upravljačkim polugama zajedno sa osovinom s četiri spojnice na stražnjoj strani.

image

1956. Chevrolet Bel-Air restomod

eBay

Bel-Air dobiva i zračni ovjes podesiv po visini na sva četiri kotača. Da se vratimo na one Billet Specialties aluminijske felge - one su velike 18 inča sprijeda i 20 inča straga, koje su u usporedbi sa standardnim felgama 55 mm, odnosno 75 mm šire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:08