LETEĆI TERETNJACI

OVO JE 10 NAJBRŽIH KARAVANA NA TRŽIŠTU koji mogu lekcije držati i super sportskim autima!

 
 Mercedes / Mercedes

Postoji nešto posebno kod karavana. Osim što su praktični, često i izgledaju prilično dobro. Neki će ići u krajnost pa reći da određeni modeli izgledaju čak i bolje u karavanskoj nego u limuzinskoj verziji. Danas kada tržište diktira trendove ova vrsta nažalost polako umire a mijenjaju ju crossoveri i mali SUV-ovi. Ipak, mnogi proizvođači i dalje u ponudi imaju karavanske izvedbe, a neki od njih nude impresivne performanse. Evo i popisa najbržih na tržištu:

10. Alpina B3 S Biturbo: 4,3 sekunde

Alpina

BMW Serija 3 tunirana od strane Alpine otvara ovu listu obiteljskih karavana s kojima možete biti brži od većine sportskih automobile na cesti. Redni šestak pojačan je na čak 440 KS, što omogućava ubrzanje do stotke za tek 4,3 sekunde.

9. Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake: 4,3 sekunde

Mercedes

CLA Shooting Brake zapravo predstavlja svojevrsnu karavansku izvedbu modela CLA-a, a najsnažnija verzija ispod poklopca skriva 2,0-litreni motor od 381 KS. Snaga se prenosi na sve kotače putem 4Matic pogona.

8. Porsche Panamera 4S Sport Turismo: 4,2 sekunde

Porsche

Porsche nam je ove godine predstavio svojevrsnu “shooting brake” verziju Panamere koja je dobila naziv Sport Turismo. Praktični Porsche pritom kao i po običaju oduševljava performansama, a mi smog a imali prilike isprobati na cestama Lijepe naše u sklopu regionalne premijere. Verzija s oznakom 4S do stotke juri za 4,2 sekunde, a vjerojatno znate da postoji i snažnija verzija koja će se naći pri vrhu ovog popisa.

7. Mercedes-AMG CLS63 SHooting Brake: 4,2 sekunde

Mercedes

Model kojeg će uskoro zamijeniti nova generacija CLS-a ispod poklopca skriva 5,5-litreni bi-turbo V8 motor s kojim do stotke juri za 4,2 sekunde. Predstavlja “većeg brata” modela CLA Shooting Brake, no samim time dolazi i s većom cijenom…

6. Mercedes-AMG C63 S Estate: 4,1 sekunda

Mercedes / Mercedes

Kao što možete vidjeti, Mercedes trenutno dominira na ovom popisu. Njihova C-klasa u najsnažnijem karavanskom izdanju sa oznakom C63 AMG S iz 4,0-litrenog bi-turbo V8 motora izvlači 510 KS, a uz to nudi 490 litara prtljažnog prostora.

5. Audi RS 6 Avant Performance: 3,7 sekundi

Audi

Audijev RS6 Avant po mnogima je kralj ove klase. U Audiju su prepoznali trend da kupci RS6 naručuju u karavanskom izdanju, pa je aktualna generacija dostupno isključivo kao caravan. Iako je na tržištu već gotovo 5 godina, odlično se nosi s konkurentima. U Performance izvedbi broji tek nešto manje od 600 KS, do stotke juri za 3,7 sekundi a maksimalna brzina mu iznosi 300 km/h. Možemo samo zamisliti što nosi njegov nasljednik koji bi trebao stići za nešto više od godinu dana…

4. Alpina B5 Biturbo: 3,6 sekundi

Alpina

Prerađena BMW Serija 5 čiji je 4,4-litreni V8 motor Alpina napucala na 600 KS nalazi se pri vrhu ovog popisa. Spomenuta snaga omogućuje ovom karavanu ubrzanje do stotke za samo 3,6 sekundi i impresivnu maksimalnu brzinu od 323 km/h.

3. Mercedes-AMG E63 S: 3,5 sekundi

Mercedes

Čak 612 KS broji serijska verzija E-klase AMG S. Snaga se prenosi putem automatskog mjenjača na sve kotače, a ovaj monstrum pritom nudi I 640 litara prtljažnog prostora. S ubrzanjem od 3,5 sekundi, predstavlja idealan obiteljski automobil s kojim ćete šokirati vlasnike superautomobila.

2. Porsche Panamera Turbo S E-hybrid Sport Turismo: 3,4 sekunde

Porsche

Kao što smo i spomenuli, još jedna Panamera Sport Turismo našla se na ovom popisu. Riječ je o trenutno najsnažnijoj verziji koju pogoni kombinacija benzinca od 550 KS i elektromotora s kojim ukupna snaga raste na čak 680 KS! Dovoljno za ubrzanje za ekspresnih 3,4 sekunde, maksimalnu brzinu od 310 km/h i drugo mjesto na ovom popisu.

1. Brabus Mercedes E63 AMG: 3,1 sekunda

Brabus

Prvo mjesto pripalo je Brabusu koji je napucao prošlu generaciju E-klase karavan. Kako to obično biva s Brabusom, išli su do krajnjih granica pa je tako snaga povećana na čak 850 KS! Do stotke stiže za 3,1 sekundu i ne staje do krajnjih 350 km/h! U svakom slučaju, zasluženo prvo mjesto…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:40