KONCEPTI

Ovo je Porsche 357 Vision Speedster, ultimativni jednosjed koji odaje počast klasiku

Slično kao i prvi koncept, 357 Vision Speedster djeluje kao hommage modelu 356 i slavi 30. godišnjicu Festivala brzine u Goodwoodu

Porsche 357 Vision Speedster

 Porsche

U siječnju je Porsche predstavio svoj Vision 357, jedan od elegantnijih koncepata koje smo vidjeli u posljednjih nekoliko godina. Uoči Festivala brzine u Goodwoodu ovog vikenda, proizvođač automobila je upravo predstavio nasljednika tog automobila, Porsche Vision 357 Speedster.

image

Porsche 357 Vision Speedster

Porsche

Slično kao i prvi koncept koji slijedi, 357 Vision Speedster djeluje kao hommage modelu 356 i slavi 30. godišnjicu Festivala brzine u Goodwoodu. Nakon premijere u Velikoj Britaniji, bit će prikazan u SAD-u na Rennsport Reunionu u rujnu i iako nije predodređen za proizvodnju, zasigurno će oduševiti Porscheove entuzijaste.

image

Porsche 357 Vision Speedster

Porsche

Vizualno, koncept dijeli mnoge karakteristike s konceptom tvrdog krova iz siječnja, ali prisutnost nisko spuštenog vjetrobranskog stakla čini ga još uglađenijim. Obojen je u kombinaciji Marble sive i Grivelo sive metalik boje, dok su neki kontrastni elementi obojeni u Miami plavu boju, uključujući prednji remen za vuču, stražnju kuku za vuču i veliku grafiku "75".

image

Porsche 357 Vision Speedster

Porsche

Pregršt drugih sitnih naglasaka upada u oči. Na primjer, tu su male grafike jednoroga ispred stražnjih kotača i kamere umjesto tradicionalnih retrovizora. Prednja i stražnja svjetla također su jedinstvena jer su skrivena iza mreže ugrađene izravno u karoseriju. Stražnji dio također ima vertikalni dizajn rešetke koji ne samo da izgleda cool, već skriva i treće svjetlo kočnice.

image

Porsche 357 Vision Speedster

Porsche

Porsche je također opremio koncept setom 20-inčnih magnezijskih kotača zajedno s poklopcima od karbonskih vlakana i središnjim bravama. Ovi su kotači inspirirani dizajnom kotača kojeg su koristili originalni 356 A i 356 B.

Unutrašnjost je vrlo usmjerena na vozača i dizajnirana je kao jednosjed s školjkastim sjedalom ojačanim ugljičnim vlaknima integriranim u monokok. Porsche je potom ugradio Miami Blue sigurnosne pojaseve, ploču s instrumentima s prozirnom površinom i razne kontrole u Miami Blue boji. Ugljična vlakna također krase armaturnu ploču.

image

Porsche 357 Vision Speedster

Porsche

"Porsche Vision 357 naklon je prvoj liniji modela Porsche, sportskom automobilu iz snova Ferryja Porschea", rekao je potpredsjednik Porschea za stil, Michael Mauer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:41