TUNING

Paklena limuzina: Posaidon Mercedes E63 AMG 4Matic od 1020 KS vozi do 350 km/h!

Novi Mercedes E-klase već je na cestama, no tuning kuća Posaidon dohvatila se prethodne generacije pa je pretvorila u limuzinskog monstruma
 Posaidon

Moćni 5,5-litreni V8 bi-turbo motor iz Mercedesa E63 AMG tuner Posaidon pojačao je do nevjerojatnih 1020 KS uz okretni moment od 1400 Nm! Prerada motora uključuje nove veće turbo punjače, efikasnije hladnjake stlačenog zraka te reprogramiranu ECU jedinicu motora, a efikasniji je i potpuno novi sportski ispušni sustav.

Foto: Posaidon

Zahvaljujući svemu tome ovo je jedan od najsnažnijih Mercedesa uopće koji se može registrirati za javni promet. No nije se radilo samo na podizanju snage već i na smanjenju mase samog vozila: osim što je ovjes sada niži i što su ugrađeni veći aluminijski naplaci, prednja su sjedala sportska i lagana dok je kompletna stražnja klupa jednostavno izvađena.

Usto, poklopac motora, prednji branik, maska motora, stražnji difuzor i spojler te retrovizori izrađeni su od lakog karbona. Performanse su zahvaljujući tome svemu vrhunske: Posaidon E63 AMG do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi i vozi do 368 km/h (elektronski ograničeno na 350 km/h zbog guma).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:26