TUNING

PAPRENI HOT HATCH SA 500 KS: ABT napucao Audi RS3 koji sada do stotke juri za 3,7 sekundi, a s maksimalnih 299 km/h  može parirati superautomobilima!

 
 ABT

Današnji hot-hatch modeli imaju sve više i više KS, a mnogi su se već približili magičnoj brojci od 400 KS (primjerice, novi A45 AMG S bi trebao imati čak i više). To su brojke koje su nekad bile rezervirane za superautomobile, a u tuning kući ABT očito vjeruju kako ima još potencijala za rast. Tako je njihov posljednji projekt vezan uz Audi RS3. Podsjetimo, taj model serijski ispod poklopca skriva Redni 5-cilindarski turbobenzinski motor snage 400 KS. Uz tretman ABT-a, snaga raste za 100 KS na također okruglih 500 KS uz 570 Nm okretnog momenta! To je postignuto optimizacijom motora, novim ispušnim sustavom, a zamijenjen je i hladnjak. Spomenute brojke veće su nego kod primjerice novog Porschea 911 S.

ABT

Objavljene su i brojke, pa tako ubrzanje do stotke traje 3,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 299 km/h! Impresivno, zar ne? Što se tiče vizualnih dorada, one su minimalne kako to često i bude slučaj s ABT modelima. Oni oštrijeg oka zamijetit će nešto agresivniji prednji odbojnik te masivni difuzor s nastavcima novog ispušnog sustava. Tu su i neizostavni ABT naplaci. Sigurni smo da će vlasnici superautomobila biti u šoku kada im se u retrovizoru pojavi ovaj monstrum...

ABT

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:02