UMJETNOST NA KOTAČIMA

POSLJEDNJA ZONDA: Ovo je Pagani Zonda HP Barchetta sa 7,3-litrenim AMG motorom i cijenom od 15 milijuna dolara!

Bit će proizvedena samo tri primjerka, a jedan od njih naći će svoje mjesto u garaži osnivača Horacija Paganija
 Pagani

Jedan od predstavljenih automobila na nedavno završenoj izložbi Pebble Beach je i ova Pagani Zonda HP Barchetta. Navodno je riječ je o posljednjoj Zondi. Bit će proizvedeno svega tri primjerka ovog remek-djela na kotačima, a jedan će naći svoje mjesto u garaži samog Horacija Paganija. Iako je svaki Pagani impresivan, Zonda HP Barchetta svakako je jedan od najluđih modela.

Foto: Pagani

Riječ je o modelu koji, kako Horacio kaže, predstavlja savršenu Zondu. Pod poklopcem se nalazi 7,3-litreni AMG motor koji razvija preko 700 KS, dok je mjenjač ručni! Uzmemo li u obzir da HP Barchetta teži tek 1250 kg, što je rezultat upotrebe karbona pri izradi većine komponenti, možemo zaključiti kako su performanse ovog automobila zasigurno spektakularne.

Najveću vizualnu razliku u odnosu na ostale Pagani modele donosi "odsječeno" vjetrobransko staklo, dok ostatak automobila podsjeća na posebnu verziju Zonde 760. Još jedan detalj su, po mnogima kontroverzni, "pokrivači" za stražnje kotače. Youtuber Marchettino objavio je video u kojem detaljno možete pogledati spomenuti model, a zanimljivo je i kako je načuo okvirnu cijenu za ovaj model, a ona iznosi vrtoglavih 15 milijuna dolara!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:43